Categories
My Links
Generalna

« DERIKOŽE | KOVID 19 »

BEŽI SINE I NE OSVRĆI SE NAZAD
panicnadezda | 05 Januar, 2020 17:24

Dugo vas nije bilo. Neko će reći - nema vas više. Ali, još ste tu. Niste otputovali  u " Večna lovišta" gde Indijanci šalju svoje sa dušom  u nosu, iako bi voleli da vas tamo otpreme kad kucne čas. Ali čas nije stigao. Vaša duša je mirna, srce kuca - kako kad, a i ostali organi, čini vam se, funkcionišu. Bar vi tako mislite. Nemate potvrdu za to, ali računate da je tako kad potvrdu ne tražite od onih koji je daju. Doduše, poznajući sebe, nećete je ni tražiti, ako mnogo ne boli. A, kad zaboli,  neko drugi će to uraditi.….

Ni reči nisu presušile. Naprotiv. Kuljaju k'o iz grotla, kao uvek kad vam adrenalin radi, takmiče se i pretiču jedna drugu. U jurnjavi utekne baš ona koja gađa u cilj, a vi besni što je niste uhvatili upotrebite surogat. Uostalom, koga briga, kad je surogat - sve?

 Ne brine vas to. Brinu vas druge stvari. Kako na privatnom, tako i na društvenom planu. Privatne brige ostaju sa vama,  jer iz iskustva znate da su za druge, njihove  male - veće od vaših - velikih. Saosećaju proforme, a to vas vređa. Čak ni njbliže ne opterećujete, izuzimajući kumu koja na stvari gleda kao vi. Bez površnosti i reda radi.

Na javnoj sceni svašta. K'o u pozorištu. Samo što se u pozorištu uloge dele, a na političkoj sceni  jedan  glumac u svim ulogama. Nikom ništa ne prepušta. ON pali, ON žari. Igra glavnu ulogu, sporednu, epizode - sve. Ukoliko nekom da malo prostora, taj ima ulogu da, po njegovom scenariju, pravi gafove kako bi nepismeni svet mislio da je samo ON veliki.

 Providno i dosadno…..

Mnogo toga ima. Ne možete ni da se setite, još manje da nabrojite. Onom ko bi to uspeo dali bi medalju. Dugo se krčkalo dok nije eksplodiralo.  Prevara, prljavština, laž i brlog - na svakom koraku. Počev od vrha, pa sve do šrafova na najnižem nivou.

-       Potemkinova sela u gradu Borisava Stankovića - nešto zamaži, nešto zalepi da se oči lažima napare; Jutka iz Brusa i njegovi spermatozoidi; Kabadahija iz Grocke ( ni ime mu ne znate ) - ušećereni, nalickani Babić na fotkama sa Briona; diplome, falsifikati i plagijati; a onda….

-        Krušik  i Jovanjica….

Na Krušik se ne bi osvrtali. Jasno vam je da su na haubicama, avionima i kamionima debelo profitirali oni koji samo uzimaju, a ništa ne daju. Valjda će se jednog dana postideti  tužioci i sudije, ako njihov stid  nije preplaćen, pa neće da rizikuju. Ne može biti drugo. Nemoguće da među tolikim brojem sudija samo jedan Majić ima petlju i karakter.

            Za sada - sudovi ćute, opozicija viče, narod ćuti…..

       Zamislite samo ime Jovanjica. Ne ide vam se na Gugl da 

vidite ima li to selo. Možda grešite, ali nema veze. Zar ne živite 

zemlji grešnika i grešaka. Jedna improvizacija manje ili više,

ništa ne znači. Kad ste prvi put čuli to ime tako vas je raznežilo.

Još kad rekoše prizvodi organsku hranu, posebno paradajz ( koji

obožavate) odmah vas kupi. Ime mesta, organska hrana, tako

vam je delovalo nevino i čedno.

            Čim se pročulo da u vašem komšiluku radi piljara sa prizvodima iz Jovanjice, odmah ste otrčali. Za probu kupili kilo paradajza, a kad vam se usladio, svaki dan po toliko. Dok su ga dopremali, stalno ste kupovali. Stvarno je bio neverovatno sladak. I tada ste se pitali da ga ne špricaju šećeromi, ali sada ste ubeđeni da nešto tu nije bilo u redu. Pogotovo kada se premijerka ili premijer (ne znate šta bi rekli, da se ne uvredi) oglasila da su joj stalno dopremali paradajz iz Jovanjice, a ona iz dana u dan dobijala sve muževnije crte - prestravili ste se. Čini vam se da joj je i glas ogrubeo.

            Sad kad znate da se tamo droga valjala i dalje strepite. Glas vam je u jednom periodu mutirao, ali posle dve kutije hemomicina se unormalio. Lice vam nije otvrdlo, ali još uvek se bojite. Šta, recimo, ako taj organski paradajz, kao i hemomicin, ima produženo dejstvo, pa ne daj Bože dobijete karakteristike premijerke.

  Crkli bi .

      I posle svega šta da kažete? Imate sina - vredan, radan, principijelan - bio odličan student na državnom ekonomskom fakultetu. Završio sa prosekom 9 i 20. Zaposlen. Nije baš potrčko, ali ni neki faktor. Ne napreduje. Ne pripada ni jednoj političkoj partiji, zato ga pretiču partijske šlihtare sa lošijim sivijem i znanjem. Besni ste zbog nepravde na koju ste uvek reagovali. Poslednji put ćete mu reći ono protiv čega ste uvek bili, a sad mu stalno govorite.

Ovom zemljom vladaju lopovi, hohštapleri i muljatori Nije za tebe. Zato….

           BEŽI SINE – I NE OSVRĆI SE NAZAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me