Categories
My Links
Generalna

« PRETEKOSTE ZA SAD | NOSITE MASKU I PERETE RUKE »

OSUŠIO SE
panicnadezda | 25 Decembar, 2020 21:38

OSUŠIO  SE

Bio je suv ko grana. Pas ne bi imao šta da gricne. Kost do kosti. Mesa nigde. Gladni, razjareni psi koji kidišu na svakoga njega su zaobilazili jer su znali da tu za njih nema vajde. Tako u detinjstvu , dečaštvu - kasnije. Kad bi ga neko pitao zašto ne obloži malo kosti ,  odgovarao bi s visoka : gde ste kod sokola videli mesa.,

 AU.....

Kakav crni soko!!! Zna samo one koje je video u zološkom vrtu. Možda, nekog koji gospodari nebom.  Ni nalik sokolu , ako izuzmemo meso.

Džikljo je ko iz vode. Prosto se pitate od čega. Raste li se kad se ne jede ili retko jede. Mrzelo ga. Stalno ( doduše i danas ) grdi nauku što  čarobnu pilulu koju daju astronautima kad putuju u atmosferu ne učine dostupnu svima. U njoj sve što treba. Progutaš i ne mlatiš se sa hranom.

Taj se nije mlatio hranom. Umesto hrane je :  igro šah ( nekad brzopotezni  - nekad ozbiljno )  svirao gitaru , igrao karte, pravio žurke i na žurkama jurio sojke. Fakultet mu je bio sporedna grana. Zapanjujuće , završio ga. Doživeo je da ga profesor gađa indeksom u glavu jer nije zablistao na ispitu kako se očekivalo. Pre toga ga ulovio u nekom amfiteatru da sa kolegama cepa preferans.....

Nije žurio da nađe posao.Sa diplomom se ponašao  kao i bez nje. Nastavio po starom , dok njegovi nisu videli da je đavo odneo šalu , našli vezu i doveli pred svršen čin. Bez uvertire saopštili - obrij se , sutra ideš na posao. Šokirao se.

Krenuo je da radi. A , u radu dani brzo prolaze. Umoriš se , društvo sa kojim si do tada delio zadovoljstva , takođe . Viđate se za vikend. Vreme prolazi , godine slažu , neki se žene , neki čekaju žene. Uglavnom se sve menja.

Nađe i on neku. Za neverovati, u mesnoj zajednici. Ona držala neko predavanje, on sa komšinicom došao da sluša. Čim je ugledao, rekao komšinici. Vidiš onu riđu - nju ću da zbarim. Nije mu verovala. Ponudio je opkladu. Sedam dana Zlatibora , plaća onaj koji izgubi.  

Ali mala se , kako on kaže, nećkala. Za njegov ukus i umeće u osvajanju predugo. Onda je pala na njegov šarm i ista interesovanja. Izuzimajući šah od kojeg  je bolela glava, sve drugo su delili. Najbolje filmove odgledali , dobre knjige pročitali , preferans , vist ,loru , pikovu damu i pantomimu - igrali , okupljali društvo i pravili žurke . Kuća im je bila mesto okupljanja za njene i za njegove prijatelje.

Onda je došao ON. Naslednik. Najvažniji čovek u životu svake žene. I sa njim su nastavili po starom , uz preraspodelu vremena i na uštrb sna.

Mala je bila čudan koktel. Kombinacija savremenog i starovremenskog. Znala je za red. Mora se skuvati , oprati, peglati, čistiti.

Sve je to radila da joj se danas diže kosa na glavi od rada. Kažu kuvala je dobro. Zahvaljujući njenom kuvanju  suva grana je počela da se popunjava. Stigao je do 80 kg. I bio zgodan. Onda je prebacio osamdeset i krenuo dalje . Kad je stigao do 90 kg . i dalje se moglo reći da je zgodan. Visok oko 190. Ali , kad se masa složila u stomak to je bilo previše. Kad je ugledala nabubren stomak tašta ga je  pitala ; zete u kom si mesecu? Nije ukapirao, pa je tražio pojašnjenje. Ona, vickasta, uz smeh, brzo reče - mislim na trudnoću. Ja bih rekla - pred porođaj. Lecnuo se , ali je samo rekao duhovito tašto , vrlo duhovito - zapamtiću to , misleći vratiću kad zatreba.

E , kad je sa zdravljem počelo da kašljuca, ustvari odavno škripi , pride priče da je težina pogubna za koronu, uozbiljio se. Hleba , kačkavalja, teških mesa i jela na njihovom meniju nema. Prati nju, koja godinama ima istu težinu bez ikakve dijete. Ona mu govori - izbaci večeru i smanji količinu. Uvek smo isto jeli samo što ja dugo žvaćem i manje sipam. To sad radi i on. Doduše, loše navike se lako stiču , a teško menjaju, pa brzinu unošenja jela kontroliše kad ga ona opomene .

 Par meseci je na novom režimu ishrane . Malo se stanjio, ali neće da se meri. Neki dan šetate gradom kad on zastane. Raširio noge , digao jaknu  i nešto petlja oko struka.  Poza kao kad se spremate da sednete na wc šolju. Gledate u čudu . Sramota vas, na prometnom ste mestu, pa se osvrćete okolo da vidite gleda li ko, ili još gore, drži li neko mobilni u ruci kako bi ovekovečio trenutak koji bi mogao da završi na ju tubu. Zamislite bruku. Ko zna kakav bi opis scene bio. Ne smete ni da mislite.

Vraćate pogled na njega . I dalje petlja oko pantalona. Iz straha ( misleći odlepio ) dreknete dok srce poskakuje  -  šta radiš bre?

Zadihano odgovara - u p...u materinu spale mi pantalone.

Gledate i ne verujete. Stvarno, pantalone pale ispod gaćica.

Kako ?

Šta kako ? – lako i dodaje ...

Spale bi i tebi da si se OSUŠILA kao ja.

P.S. imao 96 kila – spao na 88 i

OSUŠIO SE....

 

 

 

 #
User Comments
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me