Categories
My Links
Generalna
ŠTRICKANJE
panicnadezda | 14 Decembar, 2016 15:55

 

            Desi se, ponekad, da nekoj ženi u prolazu zapne za oko vaša  frizura, ako se frcokle koje imate na glavi tako mogu nazvati  . Onda vas pita - izvinite, ko vas  šiša?- U trenu zbunjeni, mislite na šta misli, da li na ono što se obično podrazumeva kada se nekom kaže ko te šiša ili joj je stvarno zapela za oko vaša kosa - za koju ne biste upotrebili izraz frizura. Pre bi to nazvali  zbrda- zdola.

           Kažete joj istinu. Ono što vidite šišate sami, što ne vidite neko ko je u kući , a ponekad i neko ko stigne u kuću. Utrpate makaze , date sugestije , prepustite se, pa šta bude. Normalno , kažete joj, kada vi ili neko drugi zabrlja i previše štricne tamo ili vamo, imate ženu kojoj je to profesija da brljotinu ispravi, nakon čega, dok ne poraste, ličite na očerupanu kokošku.

          Procedi - stvarno! - ali ozbiljno vas pitam...

 ........ verovali ili ne, najozbiljnije vam odgovaram .. kažete vi. Gleda vas podozrivo što vam govori da  ne veruje. Pretpostavljate da misli da ste sujetni i ne želite konkurenciju,  pa krijete čarobnjaka.

          Razumete je - jer niko nikom više ne veruje, pošto  živite u zemlji gde se svaki dan izgovori  hiljadu laži , malo kad istina.

           Mogli ste vi proširiti priču i dati objašnjenje za takav stav  o onome do čega je ženama veoma stalo, ali to bi iziskivalo vreme , a ništa ne bi promenilo. Mogli ste joj reći da ste par puta imali izlete kod frizera u trendu i da ste svaki put izašli razočarani. Poslednji put kada se to desilo, a bilo vam je veoma važno, kao što to u mladosti biva , plakali ste i čim ste stigli kući oprali kosu .Otišli ste među frizure - bez frizure. Tog momenta ste odlučili da se oslonite na sebe, što bi rekli „ u se i u svoje kljuse „. Traje do danas.

          Trenutno ste u izdanju očerupane kokoške. Bilo je previše štric- tamo – štric -vamo. Zato ste otišli kod frizerke koja prihvata uslov da vas šiša na suvo. Prvi put vam je rekla da ste sa štrickanjem preterali. Dok je ispravila ono što ste vi i drugi uradili sebi, malo kose je ostalo na glavi. Ali ne sekirate se, porašće. Objasnili ste joj  da bi vi češće dolazili kod nje da vas ne mrzi, takođe ste joj objasnili  da bi vaš budžet to izdržao, ali vas mrzi. Kad ste prisiljeni to je druga stvar.

           No , u salonu ste na vreme . Rade dve . Vaša frizerka i njena ćerka . Porodična  nomeklatura. Obe drage , pitome i ljubazne. Nežno rade , češljaju pažljivo da vam ni jedna vlas ne ispadne, o čupanju da ne govorimo. Sjajne.

           Na stolici do vaše - devojčica. Otprilike sedam godina. Sedi uspravno , važno i disciplinovano. Mislite čeka majku kojoj u drugoj prostoriji peru kosu. Pitate,  jel joj dosadno. Kaže, ne - sad će mene...... Šta će tebe?... zbunjeni ste. Kaže vam da ima javni nastup, pa da joj malo doteraju kosu. Šta, za zvezdice ?.... uz opasku da joj je kosa čista i sjajna i da je najbolje da ode tako i bude ono što jeste - dete t.j. -devojčica  , a za to će imati vremena kad postane devojka. Da , ali mama misli da za javni čas iz klavira treba da budem sređena. Znači nije ni za zvezdice, već za školu?  Da ...odgovara mala.

          Zinete od zapanjenosti. Ali, ulazi majka.

           Mlada frizerka uzima figaro i kreće da pravi lokne koje će od devojčice napraviti ono što svakodnevno ona i slične njoj gledaju na televiziji i sanjaju o tome.

           Žalosno.....

           Muka vam je.

           Viknuli bi - pustite decu da budu deca , ali nema ko da vas čuje.

            Kako...........?

            Svi pevaju : političari , devojčice , dečaci , studenti , đaci, pevačice i pevači , babe i dede . Samo još bebe nisu propevale , a možda će uskoro i one.

             

 #