Categories
My Links
Generalna
"ZVEZDE"
panicnadezda | 31 Avgust, 2018 16:38

 

Novinar na tv- u uzrujanim glasom reče - zaratile zvezde. Nešto je u tonu štrecnu. Zna za film „Ratovi zvezda“ i  on je ne plaši, ali se u svetu toliko uzmuvalo da se u stvarnosti jednom i to može desiti. Kaže jednom, jer ne veruje da bi neko pretekao, da drugi put potvrdi. Da bi proverila na koje misle , da' l  na one što nas noću vode ili one što po zemlji hode, trknu do prozora,  raširi zavese i baci pogled gore.

 Gore :

 Ima šta da vidi :  nebo ljuto - narogušeno, sakrilo zvezde i šalje preteće signale.

Biće kiše , provale oblaka , možda i neki grom negde udari - pomisli u sebi i zatvori prozor. Ko veli ako gromovi prete ne treba ih izazivati. U tom cilju isključi krupne potrošače električne energije, krišom ugasi mobilne telefone, kako oni koji ih ne ispuštaju iz ruku ne bi dizali frku. Samo joj frka fali. Zna da bi se posvađali pošto bi ona tvrdila jedno, oni drugo - vezano za opasne uređaje u vreme kad je nevreme. Ona bi navela par slučajeva o kojima je čitala, gde su ljudi stradali zbog mobilnih telefona, oni bi je nabedili da izmišlja i da nikad nisu čuli za to. Onda bi ona skočila i rekla - da ne mogu ni da čuju kad samo bace pogled na naslovnu stranu i sportske rezultate, a takve informacije se nalaze u sredini.

Umesto ratova zvezda bio bi to rat u kući. Takvi ratovi obično ne traju kratko. Krenu od sitnice , pa pređu na krupnice i  -  eto belaja. Ukoliko uz sve to padne neka teška reč preko koje se teško prelazi - nema mira danima.

Da bi zavarala trag kao da je stanje regularno svetlo i tv ne gasi. Sve led sijalice čijom se kolekcijom ON ponosi ( kao da ima na šta ) i koje ( zbog štednje ) uprkos njenom protivljenju redovno kupuje šljašte na sve strane.

 Može biti sumnjivo - misli se u sebi. Ona koja te sijalice očima ne može gledati jer joj njihovo svetlo deluje bolesno, odjednom uključila sve.

Da nije naivko i samoljubiv do besvesti, kad su novotarije u pitanju, ugasila bi poneku. Ovako neće. Računa da će on, kao što se i dogodilo, njenu pomirljivost protumačiti da je ubedio u ispravnost gomilanja sijaličetina i konačno legla na rudu. Malo sutra. Ali malo ili mnogo - ne može ništa. Smatra je dunsterom za te stvari, pa misli da na taj način čini dobro i za nju.

Kad je završila sa merama predostroženosti sede da smiri misli. Ne da spiker. Ushićenim glasom, kao da se sladi, priča kako su se " zvezde " potkačile. Reči prate slike . Na slikama devojke sa napućenim usnama i napumpanim grudima. Kamera prati zadnjicu Kim Kardašijan ili kako se već preziva. Reče, to je u trendu - pa sve "zvezde" trče kod plastičara kako ih druge ne bi pretekle , dok plastčni hirurzi trljaju ruke.

 Imaju i zašto. Zahvaljujući takvima ceo svet je njihova domovina.

Jedna za drugom defiluju ekranom. Ni jednu ne zna. Bože , koliko ih ima !!!. I svakim danom sve više. Mogli bi  da ih izvozimo u svet , kako bi svet video da ne zaostajemo za njim. Usto liče. Isti atributi. Kao da ih štancuju , kao što su štancovali novčanice u vreme inflacije.

Pa da - to je to - inflacija svega i svačega, pa i "zvezda". Misli na one, što za čas - preko rijalitija , preko kreveta , preko pornića , preko muževa, razvoda, sponzora i etcra - planu - da bi se brzo ugasile. Često i sagore.

Retke se održe…...

Izveštaj sa lica mesta o zvezdama traje. Ne može više da gleda. Bi joj žao devojaka ( koje se koriste za dizanje rejtinga ), a i devojčica koje rastu i širom otvorenih očiju sanjaju da zauzmu njihovo mesto kad porastu.

Utiša ton. Menja kanale. ON - sa kojim se u mislima svađala zbog led sijalica , razbacanih stvari i koječega još, začuđen tišinom upita - šta radi?

Odgovori mu da traži neki film.

Nema toga - reče kratko.

Kako nema - pita ga ona?

Sve što je valjalo već si odgledala. Sad snimaju samo neka S..NJA

Molim - ona će ! ……

Nema šta da moliš , videla si kako je S..NJE od crtanog dobilo “ OSKARA”

 

 

 

 

 

 

 #