Categories
My Links
Generalna
GOSPOĐA JE GOLA
panicnadezda | 04 Januar, 2014 19:22

Ode 2013. Nije mi žao. Bila je krajnje škrta. Prazna za mene.Sve sto sam štrbnula, uradih sama.

Na društvenom planu svašta i ništa. Hapsiše tajkune - ubrzo ih pustiše. Direktore raskrinkaše pa ih pokriše. Sudstvo ne radi , alibi za sve. Svašta . Ko treba da im naredi da rade ono zbog čega su plaćeni . Nisam to valjda ja. Ako kojim čudom jesam neka mi kažu. Radili bi oni meni ko bele lale i to trčeći. Nešto mi govori da bi sudstvo radilo da ih nije strah , a čini mi se da isti razlog i ove druge sprečava da  im narede.

      Potom odjeknu akcija ,, GROM ,, Prvo jedna, potom druga. Privedoše dilere - dokle ne znam.Znam samo da grom još nije nikoga udario. Pretpostavljam da čekaju sudstvo.Valjda će i oni nekad biti efikasniji, a opet mi se čini, da tek u ovom slučaju neće žuriti.

       Izbori. Boli me glava od njih. Te biće izbora, te neće ih biti , te vlada je dobra, te nije baš najbolja. Silni analitičari i umni ljudi prodefilovaše ekranima da nam objasne hoće li ili neće biti istih. Što se mene tiče, bilo ili nebilo ja ne izlazim. Znam da će ih zaboleti uvo,ali boli i mene.

       Potom ponovo šok .Dačić i Tači ( u tandemu)- kandidati za Nobela , a siroti Nobel se prevrće u grobu.  Oni se to šale, da ne kažem sprdaju sa nama , pa i celim svetom. Bilo, nebilo i samu kandidaturu ćemo  skupo platiti.

       Iz moje perspektive to nam donese 2013.g. Što se mene tiče pamtiću je samo po broju koji čak i onima koji nisu sujeverni deluje zlokobno. Hvala bogu ode u zaborav.

       Nisam je ispratila iz kuće. Pobegla sam.Poželeh da omirišem Crnu Goru , ali ni za živu glavu neće ON. Poodavno mu se zamerio crnogorski turizam. 

       U neka bolja vremena uplatismo letovanje. Sedam dana Petrovac ,sedam dana Budva. Za nas dvoje, našeg sina i moju majku.U Petrovcu prođe kako- tako. Hotel okej, ali na plaži sve mu smeta. Stalno kuka. Šta je ovo, šta je ono...Ovaj prcvoljčić od obale nazivaju plažom. Skrljala se cela Crna Gora . Ne može čovek ni da se ispruži.Ni ljudski suncobran nemaju, a naplaćuju ko oni na Azurnoj obali. Dobro deru ovi tvoji ,a pojma nemaju o turizmu.Sve što imaju priroda im dala...........

Stigosmo u Budvu. Ne među prvima, već prvi. Prazan hotel. Dobismo ključeve od jednog apartmana u hotelu"Aleksander" Čovek  skoknuo od Petrovca do Budve pa se od "dugog" puta umorio i malo prileže. Ubrzo  skoči ko oparen " šta ovo tutnji " - Ne znam,odgovaram.Meni da uvale.....,hoćes li ti ili ja?Ne rizikujem. Uzimam ključeve i krećem. Za mnom ON- složio facu sačuvaj bože (ko ga ne zna pomislio bi svašta ). Za njim moja majka i naš sin. Cela delegacija. Prilazim šefu recepcije i krećem - Gospodine, ja sam Crnogorka, ON nije. Teško kapira naš mentalitet. Ako nećete da mi do kraja života zvoca kako Crnogorcima treba zakonom zabraniti da se bave turizmom, daćete nam drugi  apartman. A šta fali ovom- jado?--šef će.

    Ništa, samo od buke tu nema ni sna ni mira ,a ja sam došao na odmor i dobro to platio, reče ON- dodatno iziritiran onim jado.Iz straha da ne izazove svađu presekoh ga pogledom.Ne zna on da to jado nije pogrdan izraz već svakodnevna uzrečica i pošalica. Kod šefa proradi zemljačka solidarnost i uz opasku da to što se malo čuje verovetno potiče od frižidera i zamrzivača koji su smešteni ispod tog apartmana,"" ali zemljače do sada se vala niko nije žalio do ti. Ali pošto je gospođa zemljakinja evo vam ključevi od  apartmana pa sami izaberite".  Izabrasmo - najbolji.Odahnuh , ali nakratko.

       Do kulminacije dođe u restoranu udljenom 10 - 12 metara od plaže . Sedosmo da malo odahnemo. ON zove konobara . Traži jelovnik. Konobar skenira od glave do pete i zaključuje -- ne može. Šta bre, ne može ? -- pita ON zaprepašćeno.  Ne može --veli konobar . Zašto moliću ?- --Zato što je gospođa gola. Kako ?- budim se ja ( na sebi imam kupaći kostim iz jednog dela , maltene, do grla zatvoren i  ešarpu prebačenu preko ramena , stila radi ). Konobar uporan ostaje pri svome, da sam em ja gola , em da je i on t.j. gospodin u gaćama, a po pravilima kuće u kojoj radi( tik uz plažu)  takvi  gosti se ne smatraju pristojnim i ne mogu biti usluženi, a on pravila kuće neće prekršiti. Mrtav-ladan pokupi jelovnik ,dunu puholj od cigareta i bez žurbe ode. ....Od muke pukoh u smeh.ON me gleda u čudu kao da nisam normalna.

Svi ste vi ludi-konstatova . Dodade

J.... ti ja crnogorski turizam-- pa da me mole  neće me više videti  

     Nešto me žacnu. Krv nije voda.Tebe.... da mole! Pa TI ,ustvari oni ( misleći na crnogorce ) i kad treba  ne mole.Pre će platiti nego zamoliti. 

      2014. dočekasmo u Srbiji. Na planini smo. Imamo sobu i polupansion. Hrana dobra, ali zato grejanje kad se kome ćefne, nema pravila. Čas radi, čas ne radi. Negodujemo, ali badava. Šta ćemo sad? pitam ga ja. Ovo nije crnogorski turizam.

    Sve ti je to isto - odgovara ON i iskupi se.

 #