Categories
My Links
Generalna
ČISTAČ ORGANIZMA
panicnadezda | 01 Septembar, 2014 12:09

     Gledam jutarnji program. Slike promiču pred mojim očima. Registrujem ih , ali većinu ignorišem t.j. ne slušam. Prelistavanje štampe obavezno propratim. Od toga zavisi koje ću novine kupiti tog dana. Uprkos internetu  volim papirna izdanja. Uvek ih čitam otpozadi. Navika iz mladosti kada sam tražila posao. Oglasi su bili na kraju.

   Odjednom, u kadar uskoči- on. Dr. Mr. Spec.Prim.  Buljuk titula.Ne znače mi mnogo i ne držim do njih, ali on imponuje. Usto je i lep.  Ne sećam se imena , ali lik pamtim. Osetih potrebu da ga čujem iako savete raznih lekara odavno ne slušam. O bilo čemu da pričaju sve prepoznam kod sebe. Samo plaše narod u rano jutro.

   Njega slušam. U skladu sa pojavom govori staloženo, elokventno i smireno.Pominje čistače organizma. Za to još nisam čula , pa pratim. Kaže..... dovoljno je svako jutro uzeti po pola litra mlake vode , iscediti jedan limun i bez šećera popiti. Jednostavno, a efikasno.Ima logike.

   Sutradan ustajem pre njih i grejem vodu , dodajem limun u tri lončeta i čekam. Diže se sin. Kažem mu -popij ovo! ,,Šta ti je to? pita,,- kažem- eliksir za pročišćavanje organizma. Kakav , bre , eliksir- ti si odlepila, prosu lonče i ode na tuširanje.

   Čekam njega. Nikad nije bio ranoranilac. Konačno ustaje. Nestrpjlivo  mu poturam lonče pod nos. Pij... Šta je, bre, ovo?- .... Eliksir za pročišćavanje krvnih sudova ,kažem ja- pošto njemu to treba. Gleda me začuđeno, obzirom da zna, da se za razliku od većine mojih prijateljica nikada nisam lepila na to. Šta ima u vodi..... limun-odgovaram. A,  limunadicalepo. Srknu gutljaj i samo što ne povrati. P i h – kiselo i vruće. Znaš li ti to ? Zaboravila si i  šećer , valjda misli da sam sebi sipala.Ne sme, kaže doktor....... Kakav sad doktor – ko  je taj šalabajzer?..... Nije on šalabajzer- već dr. mr.prim.  itd. Objasnih mu celu priču i najavih da ćemo ubuduće svako jutro to piti.

    Pili smo tri dana zaredom. Jutros sam zaboravila. Pita me šta je sa mojim pročišćivačem – ko da  sam ga ja izmislila, a ne eminentni medicinski stručnjaci. Kazah da sam zaboravila i da bi ubuduće  to trebala da bude njegova obaveza, pošto drugih nema.

   Jesi li ti luda ? skoči.

   Ne , kažem ja.   

   Dobro-čitaš li novine ili ih samo slažeš ?

   Čitam ,normalno.

   Ne lepa moja, ti ne čitaš šta treba. Da čitaš znala bi da je rod limuna u Argentini podbacio pa mu je cena sada astronomska. Piše ti- i krenu da traži novine od prethodnog dana da mi pokaže korpus-delikti. Kakve ,bre ,veze ima Argentina i njen limun sa nama---besno ću ona. E…. vidiš, itekako ima. Limun na našim pijacama je iz Argentine, a meni ne pada napamet da tolike pare ( ko da  su u pitanju milioni) bacam na to. Od danas se više u ovoj kući neće piti čistač organizma, zaključi  sav srećan.

   Pride, da bi zacementirao stvar  poče da računa. Tri limuna dnevno-to ti je kilogram za tri dana, puta deset puta u mesecu – skoro  četiri hiljade, pa vidi koja je to cifra.  Tolike pare -ne dam. Znam ga, pa znam ,kao što i on zna da znam, da je cela tirada nastala samo zbog toga što sam pokušala da mu nametnem neku obavezu.

 #