Categories
My Links
Generalna
BEZ IMALO STIDA - KORI
panicnadezda | 28 Septembar, 2015 12:14

Nije da nema vajde ( koristi ) od Kori. Nije neka , ali ponekad iskoči  . Rođena vani , školovana tamo i vamo , sistem vrednosti usvojila vamo i tamo, a onda sve to dopremila ovamo .

 Da nas prosvetli i emancipuje.

Stigla čudnim putevima ili je dopremiše  po zadatku . Savršeno govori srpski jezik , a kažu i neke druge – pride . Bilo šta da je u pitanju , Kori ima stav.  Jasan i razgovetan . Bez imalo stida , poruči prosvetnim radnicima da imaju dobre plate za posao koji rade i za državu u kojoj žive. Bez imalo stida ,  reče penzionerima da prodaju stanove kako bi platili račune . Koga briga  gde će posle– može se i na ulici. Zna to Kori  - šarala je po svetu . Bez imalo stida , stade na stranu Milanovića – onog , što Srbe  nazva varvarima i  “suptilnim “ jezikom izgovori ono “ što će  ući u antologiju svetske diplomatije  “ kao patent lijepe njihove – šaraj , šaraj . Bez imalo stida , pragmatična i beskrupulozna  Kori nas na našem tlu pljuje i tretira ko stoku. Može joj se. Neko joj čuva leđa. Možda MMF kome se ne sme reći - ne , možda zetovi  i zetovske veze koje kako pokaza poslednji incident u Americi, dosežu daleko. Bez imalo stida , Kori reče da joj ne pada na pamet da podnese ostavku iz moralnih ili bilo kojih drugih razloga , jer ona radi po petnaest sati , što zna Premijer. Ne reče samo da li na dnevnom ili mesečnom nivou ili je njoj koja ovo kuca to promaklo. Petnaest sati– tja. Ko da je to bog zna šta . Ima onih koji rade i više .  Recimo radnici na građevinama . Za zarđale stvari i duplo više je malo. A , bogami ni za nove nije ništa - koliko  šuški uzima  za to . Drugi  bi radili i više kad bi dobijali koliko ona.  Ali njoj nikad dosta.

 Za razumeti.

 Treba obezbediti familiju . Njenu – koja izgleda nije mala , potom sestre i njihove naslednike ( ko zna koliko ih ima ) pa zetove  i pride njihove , pa  prijatelje i prijateljice - elem, sam bog zna – koliko ih još ima . Tzv. banka usluga. Treba vraćati dug.

No , nije sve crno kod Kori.

Zahvaljujući njoj obogati  jezik sa još jednom  rečju , a to su VETROPARKOVI . Nije imala pojma šta je to. Smatra da nije  sramota ne znati - kolika je sramota ne znati , a praviti se da znaš. Lepa reč , lepo zvuči  - nema šta . Zna za livade , pašnjake , sređene gradske parkove i akvaparkove u kojima se , čak , i brčkala na minus 11 , ali zato u vetroparkovima nikad nije bila. Vetrove obožava pa krenu da traži . Htela bi da vidi kako parkovi sa imenom vetra izgledaju .

Hoćeš vraga . Pita levo , pita desno – niko ne zna. Neki po logici pokušaše da joj objasne šta je to , ali ne pije vodu . Krenu na gugl . Vidi čuda ! More tekstova o vetroparkovima , ali ne onako kako ih je ona zamišljala ,  kako bi ih zamislio i mali Perica . U jednom tekstu piše kako su se za izgradnju vetroparkova u Srbiji prijavili Kori Udovički , Milorad Kostić i još jedan koga ne zna pa mu ni ime nije zapamtila . U drugom piše kako su vetroparkovi  velika prevara . U trećem objašnjavaju šta je ustvari to . Nije baš razumela , ali odprilike , onako laički , ukrote vetrove tamo gde ih ima , i proizvode zelenu energiju koja vas greje po tri puta većoj ceni od postojeće , kao da nam i postojeća nije preglomazna . Ne zna to Kori , a znam , da je ni briga nije.

E , Kori , Kori - ne valja Kori . Ne to što si prva na tom spisku , nego to - što je ona zbog tvog imena odmah posumnjala da je neka prevara u pitanju .Toliko o poverenju . Ako nisi znala - ono se gradi , Kori – a izgleda da te tamo u Boliviji ili gde si već sve bila tome nisu naučili , ili što je verovatnije za to te nije ni briga. Poverenje , lojalnost zemlji u kojoj si - tebe ne zanima . Važan je samo konto . Ali ti nisi kriva. Krivi smo mi , koji tebe i slične tebi tetošimo. Ne znam samo dokle?

P.S - Obraćam ti se sa Ti bez izvinjenja . Nisam ja Prever da Ti - govorim svima koje volim. Naprotiv , Ti govorim onima sa kojima sam bliska i koje volim , kao i onima koje ne poznajem , ali ih  ne cenim. 

 #