Categories
My Links
Generalna
VESTI
panicnadezda | 22 Oktobar, 2017 11:00

                                                            

Nema dosade u Srbiji. Kako bi je  bilo kad je i dosadi - dosadio boravak na istom mestu. Digla rep i otišla dalje. Srbija na nogama dočekuje ono što svakodnevno stiže.

Vest pretiče vest .


Jednog dana - stigli Migovi. ( braća sa istoka misle na južnu braću) i zapad gde nema braće , ali bi hteli da se tu razbaškare i kolo vode .

Ovako neće moći.

Drugog dana - stiglo još Migova ( iz strahopoštovanja pišete veliko M , za koje niste sigurni da mu je tu mesto )

 Trećeg dana  -  stigli helikopteri i kopnena mašinerija.

 Glavni kaže - mirno spavajte - ne može nam niko ništa.


Šta da radite - spavate?  Spavali bi i  da vam nije rečeno. Šta bi inače radili  celu noć - vilenisali - šta li ?. Niste baš toliko ludi da ne spavate, kad znate koliko je nespavanje opasno . Da ne govorimo u dužem roku. Noć inspiriše morbidne misli.

 Zato ugnezdite glavu na jastuk i čekate da vam noć podari snove - lepše od jave.

 Što se tiče dodatka, t.j. da nam ne može niko ništa - niste baš sigurni. Ajde Migovi čuvaju nebo , tenkovi sa drugom mašinerijom zemlju, specijalci - specijalne osobe i njihove bližnje, ali šta je sa Knezom - vama , vašim i drugim? Recimo Ušće. Ne smete ni da pomoslite na to.

Glavni kaže da se teroristi neće drznuti da kod nas rade ono što kod drugih uradiše. Misli na  krv  koju pustiše Britancima , Francuzima , Belgijanacima i tamo nekima. Ali , oni nisu MI , MI imamo Migove i svašta još sa čim se teroristi dosad nisu sreli. Zato na nas neće udariti - ubeđen je .

Govori gromko  i neustrašivo, ali vas plaši neustrašivost - neustrašivog. Pitate se čika li ON to njih ili stvaro veruje da smo nedodirljivi.

Neverni Toma u vama i sijaset ljudi oko vas šapuću da je to zbog onoga što sledi u borbi za grad, zbog čega sve ulice odjednom postaše preorane njive koje zagorčavaju i ovako gorak život. Da bi neki posao obavili morate da se dovijate na sve načine, inače od posla ništa.

 Ne idete prekopanim ulicama , idete tamo gde ste juče bez problema prošli  , ali kad tamo stignete - pretekli vas. Dočeka vas duboki kanal koji kao u Sremskoj  ulici, kojom često idete, danima zjapi. Pitate se samo hoće li  u te kanale posaditi zelenilo kako bi se približili svetskom trendu,  gde je aktuelno opšte  ozelenjavanje svega i svačega ( grade zelene zgrade ) ili će umesto zelenila vratiti kamene ploče koje će nakon dvomesečnog habanja početi da iskaču, pa ako niste oprezni - glava vam je u torbi.

 No , da sve ne kudite, ima ponešto dobro. Ako ništa, učite nazive ulica koje ste zbog stalnog menjanja počeli da brkate. Dugo se već ne orjentišete prema ulicama već zdanjima. To je kod Narodne skupštine ili Narodnog pozorišta, Kapetan Mišinog zdanja, Studentskog grada , Fontane  ili opštine na Novom Beogradu itd. itd. itd.

Ali vestima nije kraj. Jednog jutra vas ozare . Hvataju muštuluk -  skaču plate i penzije. Jedne pet , druge deset posto. Živeće se bolje nego ikada. Cela nacija fata olovke i krene da računa. Račun im kaže da im neće vratiti njihovo, iako su rekli da hoće , ali pet ili deset posto je ipak- nešto.

Sutradan "Blic" objavi skalu . Pet posto na vaša primanja ispade hiljadarka. Manje od pet posto. Ne verujete "Blicu" rekoše plaćenički list. Ali koji nije -  pitate se vi, kad se zna da su svi nečiji. Niste utvrdili čiji je"Tabloid". Kupujete i njega da vidite šta Brkić sa bratijom kaže na  to.

Nakon najava o najboljem životu objaviše. Skače cena struje , mleka , mlečnih proizvoda, aparata za domaćinstvo i čega još ne. Izduvate se kao balon i čekate da vidite šta vas još čeka.

Elem, svaki dan nešto novo dok dani teku u čekanju novog dana.

 

 #