Categories
My Links
Generalna
PROBAJTE.....
panicnadezda | 16 Oktobar, 2018 20:34

 

Kašljucanje pređe u kašalj , kašalj u ripanje , ripanje u bol u plućima, na to temperatura i sve zajedno, baci je u krevet. Leže malo da se primiri ( ko veli) u miru  će proći  (kao uvek ) ali grip ili šta već - ne prolazi. Ode četvrtak  , za njim petak, svanu subota da bi je osvestila da tako ne ide. Treba joj hemija.

Uzalud - narodni čajevi i sva narodna medicina.

 Znate ono : nana , kamilica , zeleni čaj, beli slez, beli luk u čenovima , sirće za noge, oblozi za čelo, isto za pluća itd.. Sve što kome pade na pamet - proba na sebi, samo da bi izbegla ono što normalan svet ne izbegava , ali u tom smislu ona nije normalna. Beži od ordinacije  ko od kuge još od malih dana  kad su joj operisali  krajnike kako ne bi umrla. Ne preteruje . Hirurg je njenoj majci rekao da u svojoj karijeri nije video veće i da bi mala za nedelju dana bila mrtva da ih nije uklonio , pošto je došlo do komplikacija u vidu reumatske groznice.

Nakon primene narodne medicine u kući osta samo mešavina mirisa da vam se smuči. Da ne bi povraćala, širom sve otvori kako bi promaja isterala neprijatne mirise. Trknu u najbližu privatnu apoteku. Nalazi se preko puta Doma zdravlja. Rade dve apotekarke.

Traži dve kutije Hemomicina. Hoće recept……. Kaže da nema , ali nema problema ( ako je u tome problem)  platiće  kolika je cena bez recepta.

 Ne može, odgovaraju.

Zašto ne može?

Ne smemo, gospođo. Ako nas neko uhvati da dajemo lekove bez recepta ostaćemo bez licence , a bez licence nema posla. Bez posla - nema hleba.

Ma nemojte - otegnu ko najzdravija, osluškujući pulsiranje u glavi. Važi  li to pravilo za sve apoteke ?....

 Normalno, odgovaraju uglas. Pitaju je gde živi kad to ne zna? ….

 Isto gde i vi , drage gospođe. Zato i pita. No , izgleda da vi ne znate da živite u zemlji gde nema opštevažećih pravila , propisa, zakona , pravde , lekova, što  opravdava pitanje koje vam je postavljeno . Ili se možda pravite da ne znate.  Hemomicin  bez recepta, oko koga pravite frku,  se bez problema može kupiti u većini privatnih apoteka.Vi kao farmaceuti bi to trebalo da znate, kao što i mala deca, u ovoj zemlji znaju da je farmakomafija jedina konkurencija pravoj mafiji.

Ujede se za jezik , ali po običaju - kasno. Smrkoše se.

Bez imalo razumevanja što je bolesna , što kašlje i širi bacile , što je normalno da u takvom stanju ponešto i lane, ledenim  glasom je uputiše u Dom zdravlja.

Šta će - kud će - posluša. Ne zato što su u pravu, već što je najbliže. Par koraka. Na sreću - nema gužve. Primiše je odmah . Doktorka sluša pluća i vrti glavom kao da joj se ne sviđa  šištanje koje stiže iz njih.

Prepisa Hemomicin i dade uput za snimanje.

 Reče : možda rendgen još uvek radi.

 Dva sprata iznad - probajte….

Sestra zavodi recept smejuljeći se…… Pita sestru na kom su spratu ?....  reče - šesti.

A dva sprata - iznad ? ……..

Nebo……odgovara sestra.

Znači,  tamo me poslala - da probam……

Odlepila …..reče ona

 

 

 

 #