Categories
My Links
Generalna
BAJKA ZA NAIVNE
panicnadezda | 23 Oktobar, 2018 13:45

                                           

            Oni kažu - Srbija cveta.

 Oni su …hm… Oni su Oni !!!

Ko bi drugi to mogao da kaže , a da se ne postidi i ujede za jezik.

Bez brige - znate ih. To su oni koji su predebelo plaćeni da misle za vas, rade za vas i grade za vas. Zahvaljujući njima vi plandujete i mozak bacate na otavu. Ne treba vam, dok njih ima. To su glavni igrači koji su stalno na terenu i pred kamerama,  pored  kojih sporedni ni nos ne mogu pomoliti.

 Nije vam žao zbog sporednih. Ni oni - van žvake - za narod nemaju ništa. Da su imali dali bi kad su bili u situaciji da daju. Ali tad su bili u fazonu, uzimaj dok možeš - daćeš kad ne budeš imao šta da daš. Ali pravde radi. Ovako ne valja - previše tumača protivničkih laži,  malo lažova  na delu. Ne znaju da blateći druge prljaju sebe.  Znate ono " pljuni gore pa na sebe".

Da ne govorimo o strahu. Ako nemate čega da se plašite žrtvujte petinu svog vremena na tv-u , koji vas je ionako presit. Dajte šansu  lopovima , lažovima, izdajicama da blate malo vas , a preko vas sebe. To se zove fer plej. Bez brige , narod ni njima ništa neće verovati kao što ne veruje vama da Srbija cveta.

Čuš - Srbija cveta !!! Možda i cveta , ali bez mirisa.

Srbija je čudna zemlja. U njoj živi neobičan narod na koji pljuje pola planete, a on pet para ne da. Pa jeste… stvarno … ako narodu svakodnevno bacate cveće , a on vidi korov , kakav je to narod ? Namćorast , glup ili - ipak pametan,  koji zna da cveta samo onima koji su okruženi cvećem.

 Narod to sigurno nije . On je okružen prosjacima  , neurotičarima ,  nesrećnim komšijama i sugrađanima. Svašta čuje i čita - što boli….. Ubio se zbog duga za struju…. presudio sebi jer nije mogao da izdržava porodicu…. opljačkao komšiju….ubila majku, oteo , silovao i šta sve ne. Obračun kriminalaca - postade boza u poređenju sa ovim, ukoliko baš niste maler da budete kolaterala.

Da bi potvrdili cvetanje  neko reče da će penzije biti veće nego što su ikad bile kao da je narod lud pa zaboravio koliko je imao pre nego što ga oporezovaše. Narod će poverovati u napredak tek kada mu vrate ono što uzeše. Nekome dve , nekome tri , a nekima i više hiljada evra. Malo li je….

 U jurišu napred krenuše da rade , grade , negde i razgrađuju. Da napraviše radne akcije  imali bi utisak da živite u poratno vreme kada je Titova mladost dizala zemlju iz pepela. Centar grada posta najveće gradilište. Krenuše od Narodnog pozorišta i  Trga Republike , da bi se poput zaraze u par dana proširilo na celu okolinu. Nema više sastanaka kod Konja, niti elegantnog prelaska u pešačku zonu. Morate da mislite kako da  zaobiđete saobraćajni kolaps  da bi stigli u Knez Mihajlovu.

 Zbog gužve u saobraćaju  centar grada poprimi  izgled Njujorka. Fale samo policajci na konjima koji zavode red i slika bi bila identična. Ko zna, možda je to sledeće.

Ali šalu na stranu . Voli narod da se gradi kad bi se jednom prvo nešto ugradilo u njega .Tad bi možda uživao u tome kao što uživa dok šeta Obilićevim vencem. Ima ponešto dobro..…….u tom radu

Ali narod zna za jadac. Javna je tajna….

Gde ima gradnje ima i ugradnje,

 Samo narod nema ništa......... 

 

 #