Categories
My Links
Generalna

« " DRUŽE " TITO ( IZ MOG UGLA ) | GOSPODINE PREDSEDNIČE »

ZABRLJAŠE
panicnadezda | 12 Maj, 2014 10:33

      Vreme za kontrolu . Okreće broj.    Po preporuci zove  jednog od najpoznatijih privatnih kardiologa u Beogradu. Umesto glasa sekretarice - oglašava se  automat koji saopštava da pozvani broj nije dostupan zbog neplaćenog računa.

Vidi boga ti. Šta ono napričaše?

Najbolji -- teško doći do njega-- gužva.Pregled naplaćuje petnaest hiljada

 Prvi pregled(dobacuje ona)

Šta mene briga da li je prvi ili poslednji - najobičniji derikoža . Neki za 15-20.000 hiljada rade mesec dana, a on za 15 minuta uzima toliko - kao da je čudotvorac.

Detaljnih sat i po (ponovo ona )

Besan-ignoriše upadicu . Raščlanjuje dalje. Teško doći do njega. Kako da ne. Normalno da je teško, kad  i državu krade. Ne plaća telefon. – Najobičniji prevarant, znao sam to odmah, ali se od vas čovek ne može odbraniti .Sve je to sumnjivo,draga moja - pre bih ja rekao da je on udario katanac na vrata kolike su mu cene.

Okreće broj  kuma , takođe lekara, u poznatoj ustanovi za koju i ptice na grani znaju da ima para , ali na njegovo čuđenje dobija isti odgovor .

Šta je ovo , bre? Ni ovi nisu platili. Nema spasa , ovu državu svi krad - propast joj ne gine. Pa da , samo ja ko ovca trčim da izmirim dugove.

Bez onog  ko - ope, ona.

Molim…on će!

Ma ništa, nešto računam.

Nakon trećeg poziva i istog odgovora , prvi put pažljivo sasluša poruku sa automata. Zabezeknuto (u neverici) prenosi - ovi kažu da ja nisam platio račun!!! Ja-- Nema šanse. Lopovska država našli mene da deru.

Kopa pod konac složenim računima i niže januar- plaćen, februar- plaćen, mart- plaćen-gde je bre, april ? Vraća film unazad i konstatova da je on u tom periodu bio opravdano odsutan ,da se to njemu nikad ne bi desilo i da je znao da ćemo mi nešto zabrljati.

   Dodade - da nema njega ostali bi i bez krova nad glavom.

 

          

 

 

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me