Categories
My Links
Generalna

« AUTOGRAM | ČEKA GLAS »

MIRIS " SLAVE"
panicnadezda | 15 Januar, 2016 17:37

 

Tek dva dana “ slave” , a već opijena. Verovali ili ne, ubira plodove. Sutradan nakon neplaniranog gostovanja u dnevniku RTS-a  krenu u prodavnicu u koju svakodnevno svraća i koja je po pravilu krcata, jer svi znaju da radi 24 h . U dobrim je odnosima sa personalom, iako ponekad napravi gužvu na kasi. Ne voli redove ,kao što ih verovatno niko ne voli , ali kod nje tu ima malo patologije. Zato, kad god joj se pruži prilika da se promuva, ona proba. Rezultat očekivan. Negodovanje.  Znate ono – prvi sam ja , onda ona - neće biti- ja sam na redu, čekala je sa one strane, pa je on nije video ,onda  oni iza njih polude i umesto šale dođe do neprijatne situacije, ponekad i kuršlusa. Nemoćni  kasir podigne ruke uvis i kaže - ništa ja ne znam – dogovorite se. Uglavnom se dogovore  u njenu korist,  pošto je  ona njihova svakodnevna mušterija, drugi  kad nalete.

 Lojalnost na ceni.

Ali u prodavnici nije uvek ista postava. Taman se navikne na jednu garnituru i oni na nju, kad bap - nova lica. I ko za maler, uvek kasiri. Na pitanje zašto najčešće menjaju one koji njoj najviše trebaju, poslednji odgovori – politika kuće.Ma nemojte – politika kuće ,  tako se to zove. Čula je ona za to, ali oni od kojih je čula,  ne nazvaše to politikom - već nekakvim taljenjem , ako razume šta hoće reći. Kasno se ugrize za jezik. Normalno da je odlično razumeo, jer je od tada uze na zub. Uskrati privilegije koje je uživala. Kod njega šverca nema. Mora da čeka red. Ima utisak -kad bi bila jedina u radnji da bi on sa uživanjem nacrto nekog koji bi rekao da je pre nje.

Nazva ga mrgodnim.

Međutim , dan nakon njenog sekundarnog debitovanja na teveu, mrgodni kasir se neočekivano otkravi. Kao ono što su najavljivali za N:G: -" Očekujte neočekivano" s tim što mora ponoviti da je njihovo neočekivano za nju bilo prilično dosadnjikavo , ako ne povuče reč , jer je ipak zahvaljujući njihovim kamerama  ulovila slamku "slave".

 Ali ovo bi baš zapanjujuće neočekivano. U prodavnici je .  Traži artikal - nikako da nađe. Stiže  mrgodni , sa osmehom od uva do uva, da joj priskoči u pomoć. Takvog ga još nije videla. Gleda u čudu ( misli dobio na lotou ) i usput - pita - šta se to tako lepo desilo kada je on nasmejan – sa konstatacijom da mu divno stoji – i preporukom da ostane takav. Konspirativnim glasom joj saopšti da ju je video u dnevniku. A ….to…. super........procedi ona ravnodušnim glasom,  u smislu - kao da se to podrazumeva i kao da ona iz čarobne kutije ne izlazi, samo je on do sada nije video. Ko veli , ako mu je to važno , bolje za nju da  misli da je važna.

 Elem , više ne čeka red. Za nju benefit - za druge ne zna.

No niz se nastavlja, počev od mesare gde joj mesar saopšti ono što su mnogi videli - ona ne - potom na ulici, u stilu - nešto ste mi poznati , pa u prodavnici tekstila i gde sve - još ne. Ne može ni da se seti.

 Zapanji se. Nije ona prvi put uslikana. Naprotiv. Dešavalo se to često kada je bila  mlađa i lepša nego sada , ali tome niko nije pridavao značaj, kao ni ona sama.

 Vrednovale su se druge stvari. Otud odakle dođe ponese izreku  "progovori da vidimo ko si "

Više ta izreka ne važi. Važno je da se slikate, slikate i samo slikate .…………………………..  a -

 

 Progovorite -  baš kada morate.

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me