Categories
My Links
Generalna

« TRAŽI SNAJKU | KLETVA »

SKRIVENI BROJ
panicnadezda | 01 Mart, 2016 14:32

 

Više voli fiksni od mobilnog. Ali to nije bitno. Bitno je da se fiksni  sve ređe oglašava , a i ona sama ga retko koristi . Nema koga da zove. Mnogi od onih koje je zvala su u periodu " blagostanja i sveopšteg napretka" - isti odjavili. Preskup je – rekoše. Samo jedan poziv upućen informacijama kako bi saznali adresu ili telefon nekoga ko vam treba, košta preko trideset dinara. Usto dok čekate operatera da se javi , što traje ko gladna godina -  prođe vas volja.

 Uprkos tome ona fiksni ima i redovno plaća, iako retko koristi. Lepo bi bilo da dobije bar zahvalnicu za odanost koja sigurno nikada neće stići, recimo  – pregazila nas mobilna telefonija , ali vi nas niste odbacili – hvala .To bi bilo lepo , pomalo i obavezujuće. No, ne umeju oni to. Zato ko zna ? možda će i ona uraditi isto što i drugi kad oni koje dotira ne poseduju ni mrvicu lepog vaspitanja. Vreme za sankcije. Nema  para za bacanje, pogotovo na nezahvalne.

U međuvremenu troši besplatne minute iz paketa za mob. tel. i s vremena na vreme baci pogled na identifikator poziva fiksnog telefona. Ko veli, možda se nekom omaklo …. Uzalud . Uglavnom isto - propuštenih poziva – nula. Sve do nedavno. A onda neočekivano. Dan za danom, uglavnom u prepodnevnim časovima kad nije kod kuće , 2-3 poziva sa SKRIVENOG BROJA. Bože ! – pita se? ko bi to mogao biti ?

ON nije tu , ali i da jeste, što bi skrivao broj kad zove kuću , ako nije nešto pobrko u glavi. Njega eliminiše. Pomisli na sina, za koga zna da u prepodnevnim časovima ne diže glavu od posla, a i da ima lufta , opet, što bi zvao sa skrivenog broja.Taj samo zove , i to veoma retko, da pita šta je na meniju. Eliminiše i njega. Ide dalje. Rezultat isti - nije taj , a nije ni onaj.

 Pomisli na lopove.To je već zabrinu. Liči na tipovanje kako počinje operacija pelješenja stana. Ko u krimićima – detaljno studiranje, nadgledanje i osmatranje do potpunog  čišćenja terena , u njenom slučaju- stana. No, teško joj da poveruje da bi preskočili plodnije terene od njenog. Ali u teškim vremenima se mnogo ne bira. Ide logika, daj šta daš. U startu odbaci najgoru varijantu kao što je ucena ili , ne daj bože –fizička  eliminacija. Nisu oni Beko , a ni Bekovi.

Elem, prepodnevne obaveze zapostavi. Ni do prodavnice ne ide. Čeka….računa pozvaće. Ako su zvali pet puta zaredom zvaće ponovo. I bi tako. Zazvoni . Lepa muzika, prija uvu. Pustila bi da ide do kraja da nije nestrpljiva. Ščepa slušalicu,  pogled prikova za ekran . Zbog svakakvih misli što je vrtela po glavi , streknu .Na ekranu piše  -  skriveni broj. Uze vazduh i odvažnim glasom reče - alo. Ne bilo kakvo, već tvrdo ALO.  Sa druge strane pitak, skoro prijateljski  glas, pita da li je to stan tih i tih. Sve ih nabroja. Zapanji je. Ne trudi se ni da sakrije. Predstavi se kao aktivista SNS-a,  zove da pita , kao što su i drugi zvali, imaju li problema , a pošto se bliže izbori mogu li računati na njihove glasove.

Kakva prepotencija - još veća drskost!

 

Razljuti je.

Reče  da  ništa drugo van problema i nema , počev od toga da  zovu sa skrivenog broja, pa može biti bilo ko ,da to ne priliči  aktivistima odgovorne, već  besprizorne vlasti , preko toga da je pita što ni prijatelji ne pitaju , do toga da su joj  ukrali preko 1600 evra, što svakodnevno računa i što je dovodi do besa , da se od njih ni  teve ne može gledati , da njihove priče kako sve rade za narod , ustvari protiv naroda - više ne prolaze , da se udomljavaju gde ima ćara , da svoje nameštaju i premeštaju gde im je udobnije i bolje, da renoviraju što nije za renoviranje, kao što uradiše sa Bajlonovom pijacom u delu za mlečne proizvode, pa se isti prodaju napolju  , dok po njima  pljuckaju muve i drugi insekti, pošto , kako rekoše prodavci, kolutajući očima kobajagi Mali - od silnog posla - nije stigao da preseče vrpcu.

Pokušaše da je prekinu, ali im nije pošlo za rukom.

Bar je u svojoj kući gospodar.

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me