Categories
My Links
Generalna

« PROĆI ĆE SAMO | DIVNE ŽENE »

OBEĆANJA LUDOM RADOVANJA
panicnadezda | 03 April, 2019 14:47

 

Krenuste u šetnju. Prijatno veče vas povuče za rukav i reče hajde. Ne opirete se.  Uvek ste za akciju kad treba izaći iz kuće. Rukovodite se izrekom „ da je kuća dobra i vuk bi je imao “. Malo vazduha i oštrog hoda ( kako medicina nalaže) pred spavanje,  nije  na odmet. Ali, zaboravili ste prepreke. Na svakom koraku ih ima. Asfalt pun rupa , gradilište na Trgu opasano bodljikavom žicom i daskama, umesto jednog prelaza na par metara drugi, tako da stisnuti , zbunjuju i pešake i vozače .

Nikad ne znate kad pretrčati , kad stati.

Nije samo to . Ako niste pažljivi svašta može da se desi. Ukoliko ne hodate kao po jajima - ode noga, ako kojim slučajem neki pubertetlija u žurbi da stigne gde je naumio naleti na vas može vas gurnuti na bodljikavu  žicu - pa ne daj Bože ode oko - ukoliko besni nespretnjaković sedi za volanom pa bes preusmeri na vas - zbrisa vas sa lica mesta.

I tako - bezbroj - ako....

Zato ništa od brzog hoda (kako medicina nalaže)… Idete kako vam uslovi  diktiraju. Ustvari  isto onako kako rade oni koji vam to preporučuju. Sve se bojite da lekari jurnjavom po gradu tope holesterol. Ma kakvi….  Možda jednom  nedeljno  skoknu na neko poljanče , stadion  ili teretanu sa pokretnom trakom gde se malo preznoje i istroše kalorije.

U gradu nema šanse.

Krenuste. Društvo vam pravi ON. Stigoste do Vasine ulice zakrčene masom. Smetnuli  s uma subotu i proteste. Ne bi zaboravili da vas zanimaju. Pošto vam je muka  od onih koji su imali vlast , a hoće još , stalo vam je do njih ko do lanjskog snega. U masi….


 Neki novi ljudi hoće ono što neće dobiti. Govorite iz iskustva. Znate šta su demonstracije. Učestvovali. Izlizali đonove u vreme kad je bilo više sveta , a i nade da će biti bolje . Crno bolje . Bolje bude samo onima koji se stacioniraju bolje. Za pozadince - ništa. Da nije ne bi ih tako zvali.

Mislite da se vratite , ali neki vrag vam ne da.

Probijate se kroz gomilu . Ne ide lako. Svaki čas se sudarate. Lepo vaspitan svet izgovara pardon , izvini ,oprosti. Većina ništa. Žao vam prvih što prave dekor nezasitima. Ustvari žalite sve i sebe sa njima, izuzimajući one koji prave fotke kako bi ( kako ste čuli ) kad zatreba mogli da vas ucenjuju.

Sučeljavate se sa veselim i mrgodnim pogledima. Neki misle evo Ih novi - biće nas više. Mrgodni  prekorevaju što kasnite.U momentu se premišljate. Stati ili nestati. Glas koji dobro znate - komanduje - produži.

Znači neće. Ne prašta….

Nećete ni vi , a nekad ste hteli. Tad ste očekivali nešto.  Ali kao uvek u politici kajmak kupi kvarljiva roba, koja čim se ustoliči zaboravi na pomagače.  Zato oni više nikom ne veruju..

 Kako vlasti -  tako ni onima koji bi da postanu vlast.

 Sve vam je isto. Ne vidite svetlo  na kraju tunela. Ne vidite nikog ko bi sa bakljom osvetlio put u bolju budućnost . Da uočite takvog  bili bi tu. Ovako čekate da se pojavi , ako se dok ste živi pojavi. Do tada ste na stand bay – u.

U mukotrpnom probijanju napred osluškujete glasove govornika koji se smenjuju. Neke znate , neke ne , ali ne zaboravljate - s kim si takav si. Onima koje znate ne verujete , a zahvaljujući njima ni onima sa kojima su. Ipak čujete ponešto. Ništa drugačije od onih koji su isto pričali a samo sebi dali.Pršte obećanja . Naivnoj masi nude brda i doline.Tužno vam je. Pogledom šetate preko okupljene gomile koja u izlizanim kaputima aplaudira. U beznađu  se hvataju za slamku, a slamka krhka - nikog nije spasila.Niste sigurni ni da bi sa balvanima bilo bolje.

Što se vas tiče utvrdili ste lekciju. Druga vam nije potrebna . Da možete vrisnuli  bi  -  idite kući ….zar već  niste naučili da su…..

OBEĆANJA LUDOM RADOVANJA:

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me