Categories
My Links
Generalna

« OBEĆANJA LUDOM RADOVANJA | NEZNANAC »

DIVNE ŽENE
panicnadezda | 07 April, 2019 16:34

 

             Reče Glavni.  Ne zanosite se. Kompliment nije upućen vama ( što ne znači da niste divni).  Nije ni onima iz vašeg komšiluka , niti ženama koje svakodnevno viđate na ulici , prodavnici, pijaci i gde sve ne. Vi ste neprimetne za oko tako velikog čoveka, dok ne zatrebate. Za utehu, možda ste divni partneru sa kojim ste , komšiluku , prijateljima , poznanicima, koji cene neke druge vrednosti. Opet za utehu, možete biti divni  čak i slučajnom prolazniku koji zna da je lep hod pola izgleda žene pa se na ulici okrene za vama što sa pravim leđima gracilno krčite put napred.

 Pun je grad - divnih žena.

 Ali ne i posebnih.

            Posebe i Diiivne žene ( sa otegnutim i - kako bi divljenje dobilo na jačini ) po Glavnom su Andrea , Maša i Nataša , ako ste dobro upamtili , a sigurni ste da jeste , jer takva rima se ne zaboravlja. Divne žene su i onih četrdesetak iza njih kako reče Glavni,  ali ih ne imenova ponaosob.

Divne žene su one koje u odsudnom trenutku bez dvoumljenja izađoše na megdan kabadahijama i odbraniše vrata Dvora i one u Dvoru uzvikujući- ustaše , ustaše i posle dirigovane dreke onemogućiše “ ustašama “  da papir predaju gde su hteli.

            Svaka čast scenaristi predstave koja obigra svet. Neka svet vidi kakve su srpkinje . Kad brane svoje one su lavice. Zato lavice treba pustiti u borbu za sve srpsko, umesto onih koji se sakriše iza lavica ( što nose pantalone).

            Ali pomenute lavice znaju šta brane. Ne samo vrata Dvora i one u Dvoru . Brane one svoje položaje , dobre plate i druge beneficije koje im daje privilegija što zasluženo , ali većinom, nezasluženo rade u Dvoru. Sigurno je tu bilo i želje da se dodvore Glavnom i onim ispod njega, da budu tv zvezde bar za dan ili dva, da ih svi upamte i dodatno nagrade  što je vaša pretpostavka, a nešto vam šapuće da ne grešite.

            Ali da ne preterujete u ozbiljnosti. Morate priznati da ste se u jednom momentu zacenili od smeha dok ste gledali. Kao u filmskoj komediji. Sa jedne strane zbunjeni  opozicionari , sa druge strane masa žena koje, izvinjavate se na izrazu  - bez prestanka kokodaču. I vi ste žensko , ali znate da nikad i ni zbog čega ( izuzimajući naslednika) ne bi po direktivi kokodakali.

            Morate priznati da vam je u jednom momentu bilo žao opozicionara - ne baš čelnika , ali očajnika koji misle da bi sa njima bilo bolje - da.Došli da pošto - poto uđu u Skupštinu grada, kad tamo umesto onih koje su očekivali  -  samo žene. Da je bilo muškaraca verovatno bi bilo i pesničenja, ovako - ništa. Ne daj Bože da su im razmazali prvoklasnu šminku , opalili šamar, a o borbi prsa u prsa da ne govorimo. Da su to uradili,  kako danas stvari stoje, Srbija bi završila na stubu srama. Ovako…

            Tresla se gora

            Rodio se miš …..

           

           

           

.

           

             

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me