Categories
My Links
Generalna
ČOVEK OD REČI
panicnadezda | 27 April, 2015 16:07

 

 Ugovor sa Emiratima ili šeicima je  na stolu. Doduše premijerovom , možda i ponekog oko njega , ali šta fali - tu je - ne sumnjate valjda? Ne bi bilo pošteno. Sve što je čovek rekao ili obećao, ne grešimo dušu - ispunio je. Recimo penzije i plate, kako reče, svetinje- preko njega živog- niko ne sme da takne.

 Tačno.

 Niko nije ni takao , izuzimajući njega .

 Ali , on nije niko - On je Neko.

 Znači , prvo obećanje - održano.

Dalje: Zar nije rekao da će uvek birati manje popularan , teži , ali časniji način da sačuva dostojanstvo države na čijem je čelu pa neka se lomi preko njegovih leđa.

Tačno !

Niije on Aleksis Cipras  da ucenjuje međunarodnu zajednicu, a ni SNS, ruku na srce, nije  Siriza  . Cipras je odbio naredbu zapada da smanji plate i penzije. Umesto poslušnosti počeo je da deli šamare i to - da odjekne . Oplete  Angelu Merkel podsećanjem na ratnu odštetu. Zapanji i druge svojom neposlušnošću . Treba li reći, ono što se zna, da mnogi aplaudiraju i priželjkuju  Ciprasa . Svaka čast – imponuje. Možda će ga usporiti , ali i ovo do sada je puno.

Naš ne.  Kao što je obećao izabra " teži" način.  Lako je ući u spor sa EU i međunarodnom zajednicom , ali sa sopstvenim narodom koji se ništa ne pita – bogami , nije.  Zavuče ruke u narodne džepove i preko narodnih leđa sačuva  narodni  i svoj  obraz pred svetom , a državu od bankrota .

No........

Narod će toga postati svestan  tek kad se osvesti .

 Usto svakodnevno saoseća sa vapajima gladnog naroda , ali cena dostojanstva države je visoka.  Ko  tu cenu treba da plati ako ne njen narod ? Cena narodnog poverenja  je u ovom času u drugom planu. Postaće bitna pred izbore , ali do tada….. ih- a -ha.

Dalje: Zar nije rekao da će čim se steknu uslovi povećati plate i penzije.

 Tačno!

Ali, poslednje tačno, je zbunjujućeg karaktera . Znači li to da će pored onog što ,oprostite na izrazu, odžepariše, uračunati kamatu na oteto i preko toga pride - još toliko.

To bi bilo povećanje.  Ovako – kakvo crno povećanje - ko je tu lud?

Elem ugovor:  Umalo zaboravih na njega. Dakle-potpisan, a  premijer ponosan. Na svim kanalima je. Priznajem ne pratim mnogo, ali čuh, otprilike - "ako i  samo dva solitera budu izgrađena biće puno" , a ceo Beograd na vodi , pročitah - gotov do 2045 god.  Prebrzo, brate....

 Mogu li usporiti ?

 

 

 #