Categories
My Links
Generalna
TROVAČI
panicnadezda | 11 Avgust, 2016 18:43

Doktori vam zabrane sunce. Kažu – nije dobro za osetljivu i već načetu kožu .Vraga bi ih vi slušali da već niste osetili oštricu skalpela na svom licu. Zamislite  licu!!! Može li biti gore od toga? Znate da ima gore, ali vama sama pomisao na ponovljeni  skalpel  stvara sliku od koje se ježite. Ako bi učestalo, a vi preživeli, od vašeg lica ne bi ostalo ništa. Morali bi ostatak života da se krijete od sveta, kako se deca i gadljivi odrasli, ne bi krili od vas.

 Onda vi sebi zabranite more. Šta će vam vražje more kad ne smete skočiti u njega. Da ga merkate iz daljine ne pada vam na pamet. Još gore, da vas izjeda zavist dok gledate razigranu gomilu u vodi. Možete samo nabaciti burku  , omotati telo, jer koža nije samo na licu, pa điha... u vodu.

 A onda, zamislite sliku.....................

Svi razgolićeni , vi sa burkom. I na suvom bi zazirali od vas, a tek u vodi. Mislili bi da ste skočili kako bi razneli sebe i sve oko sebe. Ko normalan ( pođite od sebe ) u okolnostima u kojima živimo, ne bi bar krajičkom mozga pomislio da ste u službi Alahu akbar  -  ako se beše, tako kaže. Garantovano bi vaš ulazak u vodu izazvao opštu pometnju i bežaniju u kojoj bi se zbog panike možda neko i udavio, a vi ni krivi ni dužni - završili iza rešetaka. Ništa vam ne bi pomoglo. Podrazumeva se da bi vi pokušali da krivicu prebacite na doktore , ali doktori ko doktori, čuvaju leđa. Odbacili bi bilo kakvu odgovornost, možda vas proglasili i ludim. Izrazili bi zapanjenost da vam je tako nešto moglo pasti na pamet, da plašite ionako već isprepadan  svet.

Jednom rečju, nagrbusili bi.

 Zato ne rizikujete i ne idete na more. Penjete se na planinu. Šta njoj fali? U krajnjoj liniji, sa nje ste i sišli. Možda ne baš vi, ali vaši preci sigurno. Podavno doduše, ali genetski kod, tvrdi nauka, sve pamti. Na planini  čist vazduh, debela hladovina, ujutru da se smrznete, uveče da se smrznete, preko dana sunce, ali ako ste u šumi ne dopire do vas, ukoliko ga baš ne tražite.

 Divota jedna.

I ne samo to. Na planini regenerišete nerve i moždane ćelije. Priroda vam pomaže u tome. Meštani vas, posle par boravaka, tretiraju kao domaće. Ne gnjave. Šetate kad vam se šeta,  ćaskate kad vam se ćaska, družite se s kim vam se druži, televizor zaključavate, ko da ste, ne daj bože, u koroti, tako da ne  gledate one koje ne možete gledati i ne slušate one koje ne možete slušati. Jutro počinjete sa sobom, noć okončavate sa sobom. Ne kao u gradu. U gradu je dnevnik obavezna literatura. Nekada je počinjao sa Titom - završavao sa Kamenkom Katićem. Danas ne. I jutro i noć obeležava isto lice. Dosta vam ga je. Čovek koji je u svakoj čorbi mirođija.

Samo..... što..... mirođija miriše............

 Onda siđete sa planine. Prvi dan razvrstavate stvari i čistite kuću. Možda bi platili nekog da to uradi umesto vas, kao što rade oni, koji vam oteše petinu prihoda, pa ste prisiljeni da štedite, kako bi oni mogli da se razmeću. Besni ste. Još uvek ih ne gledate, iako čujete da po ceo dan zasedaju kako bi narodu zamazali oči ( kobajagi rade ) i probali da opravdaju  krađe kojih bi se i Rokfelerov sin postideo.

Prvi dan poštedite sebe. Drugi, već, ne. Oni sa kojima živite  hoće da čuju sastav vlade, kao da to nešto menja. Sve isto. Prostački rečeno, sjaši Kurta da uzjaše Murta. Bez imalo stida napišete to, jer šta je to u odnosu na ono čime se narodni predstavnici  međusobno čašćavaju, kako bi deca imala šta da nauče. 

Nadvikuju se .... lopov ..... lažov ...... prevarant ..... fukara..... ulizica .....kukavica .....falsifikator....psovke ......... koješta još.No ne ide dalje.

Muka vam je.

Bacate pogled kroz prozor....preteće nebo...

Tamni oblaci, grmi i seva,  kiša se sprema, ali uprkos tome  brišete iz kuće kako ih ne bi slušali. Onda shvatite da  sve lepo što pokupiste na planini za tren ....izgubiste...

Zatrovaše.........

 

 

 

 

 #