Categories
My Links
Generalna
ZA KOGA, BRE, MARIĆU
panicnadezda | 19 Avgust, 2016 18:12

 

Pređe je Marić . Dva jutra zaredom. Ako vam je prva asocijacija Milomir , na dobrom ste putu. Ako tome dodate - urednik TV Happy, znate o kome je reč. Kome bi drugom to pošlo za rukom, ako ne onome koji se sa svim i svačim šali. Ponekad i ruga.  Dovoljan dokaz je naziv kuće u kojoj radi. Ubeđena je da je to njegovo maslo. Ko bi drugi dao takav naziv u zemlji gde svega ima,  samo hepija nema. O hepiendu da ne govorimo.

Zar to nije ruganje?

 Pročita u novinama da Happy osvežava programsku šemu po uzoru na svetske TV kuće i u jutarnji program ubacuje renomirane novinare kako bi povećali rejting i vezali gledaoce za ekran, zbog relaksirajućeg sadržaja koji planiraju.  Iznenadi se . Pojma nije imala da Happy ima jutarnji program, a i nasmeja je poređenje sa svetskim stanicama. Zamislite " Parove "……I svet…..ne ide. Ne kaže da toga nema u svetu ( po njihovom receptu je to pravljeno ) ali našim Parovima nema ravnih. Što grđi to bolji.

 Liči to na Marića.

Dakle, čita u novinama. Uslikan Marić objašnjava zašto uskače u jutarnji program. Kaže slabo spava i rano ustaje, pa je prisiljen da čeka dok se otvore novinarnice, bakalnice i pijace.  Izgleda dosadilo mu čekanje u društvu usnulih, pa  je odlučio da čekanje podeli sa kolegama i budnim građanima - na radost istih.

 Sumnjivo obrazloženje , ali  pametnan potez. Bolje je unovčiti insomniju nego dreždati budan ili buditi one koji još spavaju. Sumnja da bi se on cimao tako rano bez kinte nadoknade i da je kuća njegova , a ne tamo nekog Peconija. Dopade joj se ideja. Originalno, nema šta.

Zbog originalnosti je…

Godinama gledala "Ćirilicu", sad u zavisnosti od gostiju, tu i tamo. Početak proprati. Kako da ne vidi Marićevu sliku u Nostradamusovskoj  pozi, onda da čuje ono njegovo ko iz badnja,  - "ĆIRILICA". Nema  dobroveče , retko dragi gledaoci , udruženo još ređe. Isto sa  "Golim životom". U početku je pažljivo pratila junake sa periferije ili centra života - svejedno. Onda je krenula da se uspavljuje glasovima istih . Znate ono , spustite glavu na jastuk, limitirate vreme, dok vas san ne prevari , a san vas - uglavnom prevari.

Elem, jutarnji program na Happyu.

 Ustaje rano. Baca pogled na sat. 6h i 45” . Na vreme, misli se u sebi. Taman da se umije, opere zube i pojede voćku . Ima vremena do 9h. Hoćeš vraga. Uključuje Hapy, kad tamo neke životinje. Valjda "Opstanak" Misli se da je nešto pobrkala. Ne pravi frku. Čeka novi dan.

Sutradan ustaje u 6 h i 15".U pola sedam je pred tv-om. Zna se Happy. Na ekranu Marić. Nasmejan i vedar. Prija mu jutro. Odjavi neke goste , najavi ono od čega žive t.j. reklame, požele lep dan i reče vidimo se sutra. Ne može da veruje. U 7 h ponovo životinje. Nešto nije u redu, misli se u sebi. Uzima tv program i vidi , ali ne može da veruje - jutarnji program na Happy-u od 4h i 30”- do 7h.

Zapanjena je….

Za koga, bre, Mariću?....... Ako ne za kokoške i pevce......

 U to vreme su budni pekari, ali ne prate TV , već razvlače kore kako bi burek stigao na vreme za one koji rane, kao neki. Koliko zna budni su i mesari, ali imaju preča posla od jutra na HAPPI-u. Treba istranžirati meso. Misli da su i lekari iz noćne budni, ali tada gledaju pacijente. Budni su i oni koji nešto rade, ali jurcaju po kući, kako ne bi zakasnili na posao koji u većini slučajeva ne vole.

Ostaše penzioneri. Masa ih je kažu. Tek oni nemaju potrebe, a ni motiva  da ustaju  rano. Godinama su to radili. Sad uživaju. Bar u krevetu, kad sa onim što im država daje ne mogu u životu.

 

 #