Categories
My Links
Generalna
MESO
panicnadezda | 15 Avgust, 2016 09:43

 

Za razliku od vas oni na vlasti misle da se u Srbiji ne živi loše. Izjaviše da svi čuju. Izuzeše one koji grebu po kontejnerima , ali rekoše da ih nema mnogo, a vi vidite da ih je svakim danom sve više. One sa ispruženom rukom što prose, ni ne vide. Ne sudaraju se sa njima na svakom ćošku, kao vi. Nisu oni krivi . Nemaju vremena za plandovanje i pešačenje . Neko mora da radi, dok vi lenstvujete, pa jure kolima s kraja na kraj grada. A kad ste u kolima mnoge stvari vam promaknu.

 Ako vam se čini da nije baš tako , mora da slabo računate ili trošite mnogo . Nezasiti ste . Čim kročite iz kuće, vi u rasipanje. Sto grama ovoga , sto grama onoga,  malo ovoga,  malo onoga  - onda vam  đavo kriv. Sto po sto , mrvica po mrvica, uz  malo hemije, ode polovina. Umesto da ne kupujete ništa. Bilo bi ,, zrno po zrno pogača,, ili ,,kamen po kamen palača,, . Vi navikli da se razbacujete i onda kukate kako teško živite. Još ako se polakomite na sto ili dvesta grama mesa, propali ste totalno. Ali vi meso ne gledate. Bežite od njega, ko đavo od krsta. Ne zato što je preskupo, već su vas ubedili da nije zdravo.

Belo puno pesticida , crveno kancerogeno , riba gladna. Čim je pojedete traži još. A i pitanje koliko je zdrava . Ko zna šta bacaju u vodu? Da ne bacaju ne bi se toliko izlivala , a potoci pretvarali u mora.

 Sve je sumnjivo.

Dakle, oni misle da vi ne živite loše, samo ste malo otupili pa više ni dobro ne primećujete. Onda psujete vlast. Za sve vam kriva. Dobro de, zakinuli vaše da ne bi svoje, ali nije smak sveta. I da vam vrate ono što su vam uzeli vi opet ne bi kupovali meso. Ne zato što ni sa tim  ne bi imali dovoljno ili što je preskupo, već što se bojite da vas od mesa ne strefi neka bolest. Za razliku od vas oni se ničega ne boje. Uostalom,  kukavicama nije mesto u vlasti. Zato hrabro jedu. Sudeći po spisku onoga što naručuju , a novine objavljuju , najviše ima onog najcrvenijeg, što je  kažu i najkancerogenije  - bifteci , ramsteci i kojekakve mesne pikanterije. Odvaljuju se ljudi od jela i ništa im ne fali. Još su živi i sve bolje izgledaju. Vidi se. Sjaj na licu , zategnuta koža , nasmejani. Biće ipak da je štos u tome šta oni jedu , a vi ne .

Zato navalite. Bez straha  jedite sve što  i oni . Ne budite štekare . Otvorite novčanike i krenite u pravu kupovinu , ako u novčanicima  ima šuški  o kojima oni pričaju. Rekoše, da prema izveštajima NBS ili nekog drugog organa , građani u slamaricama ili na računima kriju grdne evere. Krajnje je vreme da ih bacite u opticaj. Omastite se dok ste još živi?

 Prijatno …….

 

 

 

 #