Categories
My Links
Generalna

« POGREŠI | KANDIDATURA »

PRIGUSTILO
panicnadezda | 01 Mart, 2014 13:50

        Čini mi se da nikad nije bilo ovako ili sam postala zaboravna , što ne bih baš rekla. Pritisli da ne daju disati. I oni koji imaju šanse i oni bez nje, kao i oni koji bi za takvu šansu dali sve – jer sa njom  dobijaju sve . Bogatstvo , sigurnu  egzistenciju  ,moć . Dakle sve ono što narod nema, niti će imati,  kako sa onima sa šansom, tako i sa onima bez nje - kad bi je kojim slučajem dobili.

        Svakodnevno zovu. I kad ste kod kuce i kad niste. Telefon sa identifikacijom  beleži propuštene  pozive . Puno ih je. Nepoznati pozivi  imaju različite pozivne brojeve . Kako iz Beograda tako i iz unutrašnjosti . Ponekad se uplašite da nekom, vama dragom, nije  iznenada pozlilo pa vas zove upomoć sa nepoznatog broja. Boljemu  se odavno više ne nadate ( bolje može biti samo manje  gore). U prilog pretpostavci ide činjenica da je taj neko sa istog broja zvao četiri puta u roku od dva sata. Upecate se ,okrenete broj, kad tamo, agencija za ispitivanje javnog mnenja. Iznervirani ,zamolite da zaborave vaš broj  i prekinete vezu. Ali - ne daju se oni..

         Očigledno prigustilo. Zovu ujutru , zovu u podne ,a popodne svaki čas. Ne zanima ih da li upravo nešto radite, grickate  ili se u državi  " blagostanja " posle "bogatog menija" - odmarate. Očekujem da sa približavanjem datuma pozivi krenu i noću.Volela bih to. Kad me neko bezrazložno digne iz kreveta- jako sam besna.Tad kažem i ono što inače ne bih rekla. A , umela bih toliko toga reći.

       Besni što ih ignorišete , banu vam na vrata . Pomislite da je zaboravni komšija došao po malo aleve paprike, soli ili šećera, kad ono- oni , odnosno oni koje su oni odredili da trče za njih.Uglavnom mladi  i naizgled nevini kako bi vam bilo žao da ih odbijete jer za to trčkaranje od vrata do vrata, verovatno dobijaju neku crkavicu.

       Od njh četvoro primih jedno. Pita me znam li za izbore. Rekoh- da  to i ptice na grani znaju i da sam zbog njih do daljnjeg isključila televizor , a  da ni novine neću kupovati izvesno vreme. Zašto ?– iznenadi se….

      Zato što zbog izbora , predizbornih slogana, predizbornih obećanja , predizbornih programa , predizbornih gostovanja , predizbornih afera, predizbornih analiza, predizbornih mitinga ,  predizbornih zivkanja ,  predizbornih……. Ne mogu ni nabrojati - ništa ne mogu odgledati , a da me ne prekidaju.

    Rekoh ( za svaki slučaj) da se spremam da isključim telefon, a da vrata sigurno neću otvarati  nenajavljenim gostima. Gleda me u čudu ko da sam odlepila ,ali ipak procedi--- a glas.

      On je na berzi – ko da više. Bar da dobijem avans, kad od glavnice nema- ništa , ali sumnjam da će neko platiti onoliko koliko procenjujem da  vredi. Nema te cene.

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me