Categories
My Links
Generalna

« MLADI | MOBILNI »

IDITE DOĐAVOLA
panicnadezda | 05 Avgust, 2015 12:09

         Krupnim slovima - u naslovu – našao pare.

Ne ide u razradu kako joj bes ne bi prerastao u histeriju , a onda u nešto gore. Čuš – našao pare! Hajte molim vas. Tako bi našla i ona , ali obrnutim redosledom . Prepolovila bi njihove plate  ( što bi bilo pravednije , a i mnogo više od onoga što uzeše od onih od kojih su uzeli , a njima bi opet ostalo mnogo ) oročila na Kajmanima ili gde se to već oročava , pa ćar proglasila pronalaskom .

 Bes je tera u prodavnicu. Kupuje sitne potrepštine. Pita je kasir.. .. danas .....  samo to komšinice ?  Usput , zna je iz boljih vremena.

Gde živite mladiću ?  To , po vama malo, ustvari  je mnogo , od kada mi zahvatiše kutlačom u budžet. ......  Pa dobro ,  čujem na televiziji da vam , vraćaju - kaže mladić........ Lepo je što kao mlad čovek verujete svemu što objave na televiziji , ali ja imam previše godina da bih verovala u televizijske bajke . Oporost u njenom glasu tako rano  ne prija nikome , pa  budi i druge kupce . Željni da im dan lepo krene koji ona nače gorčinom , potvrđuju mladićevo kazivanje . Zar niste pročitali ?- pitaju uglas ?..... Odgovara im da je videla naslov  , a da je ostalo ne zanima. Kako ? –pita jedan od njih ( čini joj se njen vršnjak ili malo stariji )  vratiće vam ono za čim kukate..... Ne dragi komšija , neće oni meni ili nama , kako god hoćete, vratiti ništa....... Ali rekli su , zbunjeno će. ...... Znam da su rekli , ali zar je to jedino što su rekli ,  a potom  porekli. A  , problem dragi komšija je upravo to što takvi kao vi imaju  kratko pamćenje i nade na pretek.  Kod mene je obratno. Pamtim dugo  a nada se troši.       

       Senka povređenosti prelete njegovim licem . Zna da je samo hteo da je obraduje , pa je to ganu . Ne voli grubost -  ponajmanje svoju . Ništa ne menja , a nanosi bol. Da bi ublažila stvar krenu da obrazlaže : da nije mislila lično na njega - već principijelno , da je pročitala naslov o kome joj oni pričaju , ali da je takođe pročitala da skače struja , skaču akcize i prelevmani , ukoliko on uopšte zna šta je to, kao što ni sama nije znala dok nije pitala - tako da ako bilo šta vrate - uzeće preko toga , ubeđena je . Zaključi da je sve to dugo kuvano i smišljeno za one koji su naivni , a ona to nije.

     Nije ga odobrovoljila . Umesto smeška isprati je sa - IDITE DOĐAVOLA .

     Pokunji se i ode. Nije mu zamerila  , čovek voli da sanja. 

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me