Categories
My Links
Generalna

« U NEVREME - DA NAM DOBRO KRENE | KUPUS »

ČIK POGODI
panicnadezda | 19 Oktobar, 2015 14:30

       Kupiše ga. Pardon - kupi ga ON. Da se ona pitala , to ne bi bilo kupljeno. Kaže to jer joj je muka od toga. Ali u takvim stvarima On nju ne pita. Štaviše, smatra je dunsterom i remetilačkim faktorom za tehniku, što po njemu, ON nije. Sve prati i kaže da sve zna. Uvek je bio preteča u tim stvarima. Seća se šporeta sa ravnom pločom ( danas uobičajeno ) ali kad ga je ON kupovao mali broj  je bio u prodaji, još manji broj po kućama. Sad joj je jasno. Ne uzima ON to zato što misli da je to najbolje ( nije toliko glup )  već zato što ga privlači draž novine. U ovom slučaju isto . To što On kupi , stiže iz daleka  - odakle vaćina stvari stiže , ma koju nalepnicu da nosi. Banu ko nepoželjan  gost, ali za razliku od gosta koji vas iznenadi , zamori , podigne pritisak -  na kraju ode - ovo ne. Ostaje sa vama kao verni pratilac . Za njega nezamenljiv – bar u početku.

      To o čemu ona priča zove se MEIZU. Bacila bi paru , čak celo bogatstvo, da niko van onih koji se time bave ne znaju o čemu se radi. Kome god pomene Meizu dobija isti odgovor- nikad čuli - šta ti je to? Ne čudi je, ni ona ne bi čula  da nije njega, koji  je sebi dao u zadatak da je redovno obrazuje i informiše o čudima savremene tehnologije. Dakle reč je, kako joj se čini, o " čuvenom " (doduše samo po njemu)- kineskom androidu sa navedenim imenom. Pročito čovek negde koliko gigabajta , piksela, memorije, trajanja baterije navedeno kinesko čudo ima i odmah se primio. Mora ga imati –i to zlatni- reče. Uzalud protivljenje i argumenti  u prilog proverenih marki. Hoće - pa hoće…… Zna On šta radi….( uz primedbu da je ona za to analfabeta – što je, među nama rečeno, skoro istina)- ali zato On nije, proučio  je sve karakteristike. Zna šta radi. Prvo najbolji odnos cene i kvaliteta. Potom masa prednosti u odnosu na raširene i proverene marke poput Samsunga , Lg-a , Ajvona i etc. - koje treba krvavo platiti , a baterije češće puniti nego prazniti što ga posebno nervira.

       Protivi se ona, ne slaže se sin- Jesi li normalan? –kaže ocu- to je najobičnije kinesko smeće. Samo bacaš pare . Ako baš moraš, a znamo da ne moraš - kupi proverenu stvar.Uzalud. Zapeo. A kad ON zapne nema šanse da ga neko odvrati. Probaše sve. Sin jedno , ona drugo. Ne vredi.

       Na kraju joj sinu.

       Ako već hoćeš idi kod šanera, kaže mu ona….. Kakvih bre šanera ? – u čudu će. Znaš, šaneri su oni kod kojih i prebogati kupuju , koji brendirane stvari- napolju marišu, a ovde prodaju u pola cene. Neda je Air Maks patike , najnoviji model ,kupila u pola cene. Kad ih šeta niko je ne pita  gde je pazarila. Isto je sa farmerkama, kožnjacima i lister odelima. Čula je, reče, prodaju i najnoviju kolekciju  Barberi mantila koju bi ona rado pogledala pa može sa njim da mu pravi društvo. Garant imaju i taj Meizu.

      Ma nemoj , ti bi da baciš pogled na Barberi kolekciju. Vidi molim te ! Zato uvertira , kao da nemaš Barberi mantil.

      Imam , nasleđen sa sve šeširićem , dva broja veći, za toliko duži , a i demode kroj….. Šta  bre , démodé kroj - za Barberi? …… Da , da, démodé, lepi moj . Za tvoju informaciju poznati svetski brendovi se modernizuju. …. Da ja sad tebe nešto naučim. Kod Barberia više ne igra prljavo bež boja. Najnovija kolekcija im je karo. I to moje omiljene nijanse. Prava kombinacija teget i zelene. Na samu pomisao mi ide voda na usta.    AJMO!!! …..  Gde ćeš bre , jesi li ti normalna ? – ne mrdam ja nigde, pogotovo u nekakve podrumčine gde te lopine valjaju robu….Nisu to podrumi nego luks stanovi , dragi moj. Ovo gde ti živiš bi oni tako nazvali. Ne muče se takvi zabadava.

      Očekivano, nije mrdnuo iz kuće. Nije dao ni njoj . Ko veli, ako ona zapne za Barberi , a zna je odlično, kao što ona njega zna – zbogom Meizu , a ni za Meizu nema  para. Tek treba da digne kredit. Ućuta. Ćuti dan , ćuti dva ,ćuti više. Ne pominje Meizu. Odahnu ona. Misli, nadmudrila ga. Vraga.

     Prva se budi. Krevet do nje prazan. Pospana tetura po kući. Zatiče ga u prostoru za pušenje. Svež i nasmejan mota nešto u rukama . Čik pogodi – kaže ?   Zatim  pokazuje telefon i razdragano pita - jel da je lep ? Misli se šta da mu kaže kad  učinjenom  poslu nema mane. Reče samo – lep je, ako se za to može reći da je lepo.

Nadmudri je.

                                         

 

 

 

 

 

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me