Categories
My Links
Generalna

« HOROR | BUJANOVAC »

BOMBA
panicnadezda | 17 Jul, 2018 21:34

                                                

Posle dugog većanja pade odluka. Idu na odmor. Ne bi se oni mnogo nećkali da imaju ono što su imali , a što im država ote. Nedavno su računali koliko im uze. Suma  sumarum - što njemu , što njoj - 5000 evra - po izveštaju Pio za penzijsko osiguranje, završno sa majem mesecom. A , gde je juni , juli i meseci koji slede. Sam Bog zna koliko će ih još čerupati . Na vidiku ništa bolje. Kad povećaju  ( vrate ) dvesta ili trista dinara , kažu značajno povećanje. Neka hvala . Njima ne treba povećanje za gađenje. Broje samo 5000 evra , ustvari koliko bude do momenta ako to ikad bude.

 Da  im je država vratila oteto lako bi oni. Birkali bi destinaciju kao što su nekada radili. Studirali prospekat po prospekat pa gde prst padne. Ovako nema brale. Nužda zakon menja. Što se nje tiče otišla bi ona u all inclusive , pa kud puklo  da puklo. Ali remetilački faktor ne da. Pretpostavlja se da je to ON. I ovako zvoca. Treba platiti porez ( nije mali ), internet , telefone , stanarinu , i koješta još čega ne može ni da se seti. Struju da ne pominje. Od samog pomena te stavke ON dobija strujni udar. Stalno prepričava istu priču: da se njemu, redovnom platiši, jednom omaklo da zaturi račun pa mu usred zime isekli struju bez prethodne opomene. Toliko je bio besan da je psovao sve od reda. Smatrao je da redovan platiša zaslužuje zahvalnost i kao u uređenim državama određene benefite za to, a ne to.

Završavao bi priču da tako i treba sa ovcama - drugima šalju opomene , otplatu na rate , a ovcama seku struju.

Taman tako - potvrdila bi ona.

Šta , tako ?

Ono što reče  - ovcaaaaaaaaaaaa....

Znači otišla bi ona u all inclusive , pa kad stignu računi presavila tabak i nadležnim rekla - uzmite od onoga što ste vi nama uzeli. Ustvari prebijte deo duga. Ali ne sme. Remetilački faktor  bi bio u stanju da izvrši hara kiri kako mu se ime ne bi povlačilo po sudovima i drugim institucijama. Smatra  ih nedostojnim. Ko veli - isprljaće ga.

 Glupost. Lišava je poslastice. Uživala bi u tome.

Dakle, idu tamo gde mogu da idu.Ustvari zbog navedenog ni tamo baš ne bi mogli, ali uz određena odricanja nekako će se iskobeljati.

Vreme za pakovanje. Stoji ispred ormana i studira asortiman. Vremenske prilike im ne idu na ruku. Ne zna se ništa. Jutro , podne , veče. Sve pobrkano. Leto začas postaje jesen , na planini gde idu možda i zima. Muka živa, šta poneti? Odjednom, ko grom iz vedra neba - jeziv prasak. Ukoči se na mestu.

Prva misao - strašan sudar.

Druga misao - turisti kod komšinice čoporativno uskočili u đakuzi pa od siline telesa đakuzi eksplodirao.

Izbačena iz koloseka ide do njega koji je na terasi da pita ču li ON , što ču i ona. Gleda tamo gde je bio - nema ga. Obilazi sobe i nus prostorije - nije ni tamo. Zove - niko se ne odaziva.

Uznemirena - ponovo na terasu. Pogled joj pada na pločice. Na pločicama razbacani delovi stolice , a on u sedištu koje je jedino ostalo celo - sa glavom na zidu , slušalicama na ušima i prilepljenim mobilnim za šaku sporo vuče figure na šahovskoj tabli. Prestravljena uzima mobilni i baca na sto. Zamišlja hematom i misli poludeo.

Vrati mi to , ističe vreme za potez - dobiće me - kaže ON.

Molim, zgranuto će ona !!! Živ si...

Što ne bih bio? Pomozi mi da ustanem.

Zamislite čoveka od metar i devedeset ( santimetar tamo ili vamo ) , težine 96 kg ( gram tamo ili vamo) i nju duplo tanju kako ga vuče. Prizor za pamćenje. Da je neko snimao bilo bi smešno.

Najbitnije , pao je i ostao čitav - duhovno i telesno. Reče Bog ba čuva. Zašta - ona ne zna? Ne veruje ni ON da zna. Ali hvala Bogu što ga je sačuvao za bilo šta, pa makar samo da njoj zvoca.

Kad mu je rekla da je mislila da je pukla bomba ( neverovatno , koliko je bilo jako ) mirnim glasom je rekao - nije bomba, već Debeli kad pada - pada ko bomba. Reče mora smršati da bi sekund potom slistio sve što se našlo u frižideru.

 Na dijeti je od danas , do kada videćemo.

 

 

 

 

 

             

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me