Categories
My Links
Generalna
PARANOJA
panicnadezda | 04 Februar, 2014 11:13

        Gotovo je.  I Univerzal banku pojede noć. Staviše pečat na nju.Na moje račune , takođe. Užas!

        Isti  scenario, slična priča. Ne brinite, poručuju, država garantuje za uloge do 5oooo hiljada evra. Kojih bre, pedeset hiljada evra ? Šta je sa mojom crkavicom? Garantuje li bilo ko za nju. Nisam čula. Za one sa evrima ne brinem.Gde je pedeset , tu je i mnogo više. Snaći će se oni. Ali , šta ću ja ?

       Aktiviram paranoju. Gde god se ja mrdnem oni, brže, bolje čiste. Ima tu nešto sumnjivo. Taman sam preživela gašenje privredne banke gde sam godinama imala račun i malo odahnula--- kad ovo. Neko se izgleda poigrava sa mnom. Vest o gašenju prve  banke sam teško preživela, ovo me u rano jutro pogodi ko grom iz vedra neba. Zamrznuh i  nedužnog spikera koji je saopšti .Rekoh li-nedužnog?  Nisam više sigurna ni u njegovu nevinost. Sve vam je to isto.Samo sam ja i slični meni u košu.Zar nije paranoja?

       Pitam se---- ko je i zašto to uradio ? Neko mi šapnu da je većinski vlasnik u toj banci  Miškovic. Pa gde nije … razni sitiji, firme, luke ,banke itd. Ko zna- možda je vlasnik i nasih života samo što  još to nismo saznali . Izaći će i to na videlo, ne bojte se. A, čovek kako reče Šutanovac ,nevin .Ako je istina to što kaže Sutanovac " njemu se stvarno može  verovati" – hoću i ja. Želim da se ogrebem malo o njegovu sirotinju  pa po cenu nevinosti  kakva je njegova. Samo ne znam kako da doprem do njega i uzmem pelcer za sticanje. Smisliću već nešto samo da završim ovaj posao koji mi oni zadaše.

       Glava me boli na samu pomisao na redove koje treba izdržati. Imam iskustva sa tim, već sam čekala, ali sada su tu đaci i studenti , pride. Biće  haos. Pa ko preživi, pričaće.

     Nemam snage da ulazim u detalje , ali znam jedno. Do sada sam birala uvek najbližu banku. Ovoga puta ću otići na Petlovo brdo pa ako se i tamo dogodi isto, znaću da se to radi zbog mene.Ko zna- možda sam ja neka  faca ,a da toga nisam ni svesna .

    Uostalom videću. Staviću ih na probu --- nisam ni ja mačji kašalj.

 

 #