Categories
My Links
Generalna
RUKU NAZAD GOSPODINE
panicnadezda | 12 Jul, 2015 10:20

 

      Bar dan , dva ili pet. I zanemite bar na tren. Nekada ćutanje govori više od  reči . Nakon svega, imate puno pravo na to  . Učinite nešto za one u čije ime ste bili , tamo gde ste bili, i doživeli ono što ste doživeli . Nije to šamar samo Vama - već svima nama . Pamte oni šta ste pričali pre nego što ste postali to što jeste, pamtimo i mi , ali tamo niste otišli sami , već pod zastavom Srbije. Zato i Srbiji dugujete nešto- ne samo Vašim inostranim savetodavcima i mentorima koji su , kako čujem insistirali da odete . Znali su oni  šta će se dogoditi . Njima šamaranja srpskog  naroda nikad dosta . Kratkoročne i varljive su njihove pohvale . Samo predah do novog šamara koje će trajati sve dotle dok se ne kaže - dosta , ma koliko to dosta koštalo. Ionako veoma dugo sa nama ne planiraju ništa ozbiljno.

        Izgovorite jednom to. Bar privremeno i za promenu. U protivnom bićete marioneta koju će koristiti kao zabavu , a sa vama i ceo narod . Bolje biti gladan nego ponižen. Kažu da niko nikoga ne može poniziti kao što može on sam sebe , ali slika Srbije u begu, obigra svet , a ta slika nije lepa. Tužno . Premijer u begu od razjarene mase , a oni koji su morali nešto preduzeti ne učiniše ništa. Pustiše Vas niz vodu. Neoprostivo! To sve govori- bar nama sa strane.

      Ionako oni Vašu ispruženu ruku ne razumeju. Ne smatraju to uzvišenim činomverujte. Po njima je to znak slabosti i potvrda da su u pravu. Ako se slažete sa njima - uputite izvinjenje za sve ono što ste govorili , nekada davno , iz ovih ili onih razloga, ali u sopstveno ime. Nek narod ostane po strani.

      Danas duboko saosećam sa Vama iako se sa mnogim Vašim potezima ne slažem. Smem li reći  da ste se istrčali? Mnogo sam besna zato.....

       Moram!

       Poranili ste sa odlaskom. Niste Vi- Vili Brant sa velikom Nemačkom iza sebe.Vi ste , oprostite, samo premijer u svetskim razmerama mnogim nepoznate Srbije. Istrčali ste i sa neoročeno ispruženom rukom . Za njih očekivano , ali Vam ni to neće uzeti za plus . Mudrije bi bilo da ste bar na par dana uzeli-time out.

      Zato (možda nije kasno ) ruku nazad gospodine.

 

 #