Categories
My Links
Generalna

« PRVO RADNO ISKUSTVO | IMA PARA - NEKA PLATI »

VALJA SE KUKATI
panicnadezda | 20 Januar, 2014 11:00

      Gle čuda. Da ne poverujete. Penzije celih 200 E. Dosta brate. I da im daju tri puta više zapomagali  bi do neba , a nebo ih čulo ne bi .Zna po sebi.Kuka i ona ,ali u tišini. Neki joj vrag ne da, da bude glasnija.A možda bi trebalo.

      Ima nešto u kuknjavi. Ima prijatelja koji stalno kuka na zdravlje, a zdrav ko dren. Njegovu krvnu sliku bi poželelo i dete, a tek sedimentaciju.Od njegove kuknjave vi se razbolite.Kad ga zamolite da prestane, on kobajagi  sebi u bradu,ali ciljano da ga dobro čujete promrmlja. "Bogami, valja se kukati, ,svi koji su kukali - veli ,dugo su ziveli".A, on ni manje ni vise utripovao stotku. Ako se našalite, da nije malo, on se naljuti jer ga baksuzirate.

     Medju penzionerima  najglasnije kukaju oni što imaju dosta. Pretpostavlja da bi predupredili one koji imaju manje, ili ništa-- da ne računaju na njih.Ljudi u mladosti mudro radili. Udomili se u profitabilne firme, kao i sada što se radi, preko moćnih rađaka i prijatelja i znali to da iskoriste. Naoružali se poslušnošću i servilnošću. Obilazili  i  mirisali svet o državnom trošku.Naslednike udomili na isti način i boli ih uvo. Izvinjava se onima koji su sopstvenim trudom došli do toga .Zna neke od njih,ali veoma malo.

       Penzioneri  koji  preživljavaju, zabavili se o svom jadu – protežu i rastežu crkavicu od prvog do prvog  pa i ne primećuju strance koji u kasnim godinama , čak i sa pomagalima za hodanje  obilaze svet.Priznaje, uvek osvrne za njima. Bez zavisti , ali- htela bi i ona.

Nije neinformisana. Prvo rekoše 200 e, potom svaki dan trube da se to nekom omaklo.Eto i juče. Probiše  uši od silnog pravdanja.Pita se samo kako to preživeše potencijalni penzioneri - ako preživeše. Možda se to i hoće.

Ko preživi – preživeo je.

 Ima tu nesto sumnjivo. Ko pročita  "Vikiliks" zna, da se prvo omakne, potom često ponavlja da se usadi u svest i narod navikne, a onda zada poslednji udarac.

Nadajmo se svemu

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me