Categories
My Links
Generalna

« VALJA SE KUKATI | MOZDA NISAM NORMALNA »

IMA PARA - NEKA PLATI
panicnadezda | 21 Januar, 2014 12:06

      Nafilovali račune za struju. Udarili namet na svoje ,,bogato ,, stanovnistvo.Sve same sitnice. Jednom ovoliko ,drugom onoliko , trećem - ih- a -ha. Sa računima unesoše razdor u porodice. Tek da im ne bude dosadno. Znaju oni kako je davno Prust rekao, da dosada i besposličarenje  mogu biti izvor mnogih zala. Pa ko vele neka se zabave sobom. Pogodiše , ko retko šta.

       Zaboravi narod na njihove plate, mućke i prepucavanja.Prenesoše to u svoje domove, pogotovo oni koji se greju na struju i svaki kilovat  potrošnje okukaju.Nastaše prebacivanja.  ON  prebacuje  NJOJ– ti si kriva , ne isključuješ peći na vreme.( Podela rada). ON uključuje , a ONA isključuje.. ON  ujutru spava duže, ali ipak zna da ONA to ne radi na vreme . ONA - ranoranilac svoj deo posla obavlja  ko švajcarac, tačno u osam nula, nula. Onda  ONA  sinu – vidi koliko nas košta tvoje kupanje ,em ujutru, em uveče. Sin ne haje . Utripovali ste, kaže ? Uvek sam se tuširao dva puta ( među nama nije to tuširanje vec banjanje dok svu toplu vodu ne istroši) pa računi nisu bili takvi. Istina.

        Ministarka na tv-u  poručuje da su svi računi regularni .Kome ćete verovati ako ne ministarki. Kad je bilo ko od ministara lagao?  Oni ne znaju, a verovatno se ni vi ne sećate.

        Mozgaju, šta može biti. Setiše se kako im je električar, davno rekao da se struja može krasti. Sistem je od prilike takav da to može uraditi samo onaj koji stanuje  ispod  vas. Koliko se sećam, ubaci žicu u vas  strujomer i na taj način koristi deo vaše struje a, vi plaćate. Nema druge- biće da je to.

        Sjure se do strujomera. Gledaju u njega ko tele u šarena vrata . Ko zainat nailazi komšija ispod, koga inače ne mirišu i on to zna. Pita – šta to radite ? Tražimo žicu rekoše -uglas. Kakvu žicu ? – zblanu se komšija. Rekoše mu. Neko nam krade struju, a kažu da to može biti samo onaj koji je ispod nas. Posle kratke stanke valjda slažući kockice  ko je ispod,a ko iznad , skoči ko oparen. Vi to mene optužujete – tužiću vas za klevetu i besno odjuri. Normalno, nisu pronašli žicu pa se pokunjeni  vratiše u stan. Na tv-u ,račun gospođe iz Niša na million i nešto. Rekoše da toliko ne troši ni pet pekara. Nakon računa nasmejano lice ministarke poruči podanicima, da su se neke greške potkrale, ali da će sve biti ispravljeno. E , neće vala složiše se,ako njih  komšija tuži, a znaju da jedva čeka da im se osveti za prezir koji  ispoljavaju prema njemu, oni će  tužiti ministarku. Ona bar ima para,  pa neka plati.

 #
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me