Categories
My Links
Generalna

« IMA PARA - NEKA PLATI | TO NJOJ FALI »

MOZDA NISAM NORMALNA
panicnadezda | 24 Januar, 2014 12:09

      Jure u Evropu. Nek šibaju , brate.Ja neću.

      Meni se ne ide. Znam za Ajfelovu kulu, Trijumfalnu kapiju, Jelisejska polja , Versaj, Sikstinsku kapelu, trg ovaj , trg onaj, nestvarne  Gaudijeve građevine ,dela Pikasa, Leonarda ,Mikelanđela i koješta još.  Retki od njih, znaju za grad na dve reke , Kalemegdan , porušene građevine -  nakon milovanja,, Milosrdnog  anđela(htedoh reći đavola) decu i odrasle koje isti pokopa. Sačuvaj nas bože njegovog milosrđa.

      Znam za  ,, Slobodnu Evropu ,, ponekad je slušam i načujem ponešto što nam se sprema. Čus,, Slobodna Evropa,,-kako da ne- finansirana  i diktirana od strane Amera. Namerno koristim taj izraz kao sitnu osvetu, malog i nemoćnog.  

      Dakle ONI  trče u Evropu. Nas koji ne bismo , a nije nas malo (što znam i što ne znam)  niko ne pita, još manje čuje.  Ne bih ja bila toliko protiv,da  sam sigurna da znaju da je to pravi put , a šta ako je stranputica? Čak i da je pravi put , pitam se poznaju li ga  dobro. Svaki put ima skretanja nalevo ,nadesno , pa okuke-- opasne ,manje opasne ,razna ubrzavanja  i usporavanja , pune  i  isprekidane linije. Bojim se zalutaće,a šta onda?

       Ovoga momenta , opet na tv-u. "Evropa nema altenativu ".Slažem se. Nemamo jabuke kao oni—njihove lepše , naše slađe. Tu i tamo poneki crvić,ali zar nije – što nije za crva nije ni za čoveka. Samo se bojim da će oni odlepiti za našim, a nama uvaliti svoje  genetski modifikovane, ako  već nisu . Na pijaci vidim neke nepoznate , čudne  sorte. I sa drugim jestivim proizvodima isto. Na izgled lepše u ustima gorče , uprkos silnim prelivima.

      Razmišljam o istoriji. Čija će se učiti ? Znam šta će biti sa Kosovom, ali hoće li biti Kosovskog boja , hoće li biti Kolubarske  bitke i Suvobora?  Ako nam otimaju Teslu i druge velikane što ne bi i to. Mozda  ni  Novak, na kraju neće biti Srbin kao što su probali da proture. On je veliki Srbin u najlepšem smislu,ali može im zasmetati , a oni mogu sve, uprkos njemu i nama. Milion pitanja – odgovora nema.

     Upravo ulazi šetajuca enciklopedija- ON. Verovali  ili ne toliko činjenica , čini mi se nema ni u Larusu,  ali u kući od toga vajde nema. Za sve zovem majstora koga , debelo plaćamo. Nije baš da ne zna da promeni sijalicu. Ume da uključi peći . Vrhunac majstorskog umeća postiže neki dan. Namaza sapunom gajtan za vodokotlić , još uvek voda ne šiklja.Svaki čas proverava i slavodobitno referiše- još radi. Začuđen  i  sam . Usto obožava alat. Godinu dana smo obigravali dok ga nije kompletirao. Kompletan, godinama skuplja prašinu i služi da se majstorima pohvali kako sve ima. No manimo to.

        Pitam ga-moramo li mi u Evropu?

       Jesi li ti normalna ? – obavezno, dodaje ON....... Zašto - opet ja.

       Kako bre zašto?

    Trebaju nam krediti,  putevi, pa slobodan protok robe i kapitala , radne snage, nekakva vojna alijansa- valjda da nas više ne bi bombardovali  i nadasve bolje ćemo živeti,ako ne mi ono barem oni iza nas –završava.

     Sve to, —besplatno—pitam u čudu? Pa da ,odgovori ON .Mislim, krajnje naivno ili-------možda ja, ipak nisam normalna.  

      Rekoše Šanticu zbogom.  Ja,, Ostajte ovdje,,-- I dalje znam naizust.

     

     

       

 #
User Comments
Add Comment
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me